Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere 8-10ezrenkét?

Olajcsere 8-10ezrenkét?

Figyelt kérdés
Turbodízel autóm van,8-10ezrenként ha cseréltetem az olajat akkor minden esetben kell levegőszűrő és olajszűrő is?most 6000km nél tartok,de a levegőszűrő olyan benne mintha új lenne?Vagy ez ráér akár csak minden 2. olajcserekor?
2015. júl. 4. 00:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A légszűrő az ráér gyakrabban is, a környezettől függően. Ha sima közúton használod 20k km-t azért elmegy gond nélkül.
2015. júl. 4. 00:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Olajszürőt meg minden alkalommal, sok értelme nem lenne ha beletöltöd a tiszta olajat a szürőben meg ott a kosz.
2015. júl. 4. 01:53
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
8-10 ezer ????? Itt már írták , de én is leírom. Miért mennek el a teherautók, kamionok 100000 km-t olajcserével? Ha azok kibírják, semmi bajuk nincs , akkor a kis autók sokkal kisebb igénybevétellel miért ne bírnák. De járj utána és kérdezz meg több kamion szervizt ha úgy gondolod. Én 40-50 ezernél szoktam akkor se a levegő szűrőt. Megnézem és ha nem feketedik nem kell cserélni. Persze a reklám az reklám marad. Mert sokan abból élnek az eladásokból.
2015. júl. 4. 06:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyvalamit vegyél már számításba, pontosabban két dolgot.

Egyrészt hogy milyen olaj kerül a teherautókba meg milyen a személyautókba.

Másrészt egy személyautó motorjában ott van 2-5 liter aminek fel kell vennie a szennyeződést stb, egy teherautó motorjában meg 30-80 liter...

2015. júl. 4. 07:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Plusz a kamionok 90%-a szinte mindig 1500 körül pöfög 100km/h-val autópályán, ha én napi 100km-t tennék meg autópályán,énis évente cserélném 30 ezernél az olajat egy dízelbe (tudtommal ennyi a gyári intervallum is).
2015. júl. 4. 08:34
 6/11 anonim ***** válasza:

"A légszűrő az ráér gyakrabban is"

Ezt mintha elírtad volna, nem? :)

2015. júl. 4. 09:15
 7/11 A kérdező kommentje:

ja igen,szerintem is elírta de így is értem.... :)

amúgy akkor ha olajcserére viszem akkor most elég az olaj és olajszűrő...

2015. júl. 4. 09:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen elég lesz annyi. A levegőszűrő és a pollenszűrő cseréjét, sok gyártó 60e km-re teszi. Persze ez nagyban függ a használat és a szennyezettség fokától.
2015. júl. 4. 11:07
 9/11 Beviz Elek ***** válasza:

Érdemes odafigyelni erre, hiszen a vezetési szokás mellett ez az ami meghatározza egy motor élettartamát.

Olajból, szűrőkből felsőkategóriásat veszek, km-re lebontva igazából röhejes a különbség.

Olcsó anyagokkal számolva 1-1,5ft/km-t spórolnék, de motorélettartam biztosan növekszik!

2015. júl. 4. 11:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Szintén torbódízelem van. (Változó geometriás turbó, intercoolerrel, de ez talán mindegy a kérdés szempontjából.)

Napi 230km-t autózok autópályán és 15.000km-enként cserélem az olajat. Természetesen szűrővel együtt. Én is prémium olajat és olajszűrőt veszek, mert az a pár ezer forint amivel többe kerül tényleg filléres tétel az autó egyéb költségeihez képest.

Levegőszűrőt és gázolajszűrőt minden második olajcserekor, azaz 30.000km-enként cserélek. (Szemben a gyári 60.000km-es ajánlással.)

A pollenszűrőt évente egyszer, általában tél végén cserélem.

2015. júl. 4. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!