Olajcsere 8-10ezrenkét?
Egyvalamit vegyél már számításba, pontosabban két dolgot.
Egyrészt hogy milyen olaj kerül a teherautókba meg milyen a személyautókba.
Másrészt egy személyautó motorjában ott van 2-5 liter aminek fel kell vennie a szennyeződést stb, egy teherautó motorjában meg 30-80 liter...
"A légszűrő az ráér gyakrabban is"
Ezt mintha elírtad volna, nem? :)
ja igen,szerintem is elírta de így is értem.... :)
amúgy akkor ha olajcserére viszem akkor most elég az olaj és olajszűrő...
Érdemes odafigyelni erre, hiszen a vezetési szokás mellett ez az ami meghatározza egy motor élettartamát.
Olajból, szűrőkből felsőkategóriásat veszek, km-re lebontva igazából röhejes a különbség.
Olcsó anyagokkal számolva 1-1,5ft/km-t spórolnék, de motorélettartam biztosan növekszik!
Szintén torbódízelem van. (Változó geometriás turbó, intercoolerrel, de ez talán mindegy a kérdés szempontjából.)
Napi 230km-t autózok autópályán és 15.000km-enként cserélem az olajat. Természetesen szűrővel együtt. Én is prémium olajat és olajszűrőt veszek, mert az a pár ezer forint amivel többe kerül tényleg filléres tétel az autó egyéb költségeihez képest.
Levegőszűrőt és gázolajszűrőt minden második olajcserekor, azaz 30.000km-enként cserélek. (Szemben a gyári 60.000km-es ajánlással.)
A pollenszűrőt évente egyszer, általában tél végén cserélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!