Mire figyeljek Budapesten?
Valóban, Pesten vannak itthon a legtürelmetlenebb autósok. Nem vagyok kisvárosi (Győrben élek és vezetek évek óta), de a Pesti közlekedési morál külön téma, bár szerintem hamar bele lehet jönni :)
Amire nagyon figyelj, hogy időben találd el melyik sávba akarsz sorolni, mert ha az utolsó pillanatban találod ki, hogy te mégis a másikban mennél, ezek egyszerűen nem fognak beengedni, csak ha überpofátlan vagy, ilyenkor viszont jön a dudálás meg az anyázás. A pesti forgalomnak van egy fajta ritmusa, ha sikerül erre ráérezned, akkor nincs para.
Első aranyszabály: Ne kocsival közlekedj:DD
Nade viccen kívül tényleg teljesen külön téma a fővárosi közlekedés...
Nagyon szűkek és zsúfoltak az utak, mindenki rohan, feszül, gyakoriak a dugók is stb.
Engem múltkor azért dudált le a mögöttem jövő barom mert át merészeltem engedni zebránál egy babakocsis anyukát.
Nem volt lámpa sem a közelben, hogy a zöld lámpára sietett volna, és alig lassítottam, szóval készülj fel hogy előfordulhat hogy 3 másodpercért ledudálnak mintha eltorlaszoltad volna az utat 2 órára.
Persze nem mindenki ilyen, vannak normálisak is, de sajnos az arányok nem ugyanazok mint máshol.
De néha-néha előfordulnak ilyen "economy-huszárok" is, akik rövid lámpáknál első autóként jelentősen lassítják a forgalmat, mert gyök2-vel indulnak hogy "nehogy odalegyen a gazdaságos fogyasztás"
Plusz a parkolás is sok helyen nehezen megoldható, mert drága is és gyakran tele van a parkoló.
Ha már parkolás: Az sem ritka sajnos hogy végighúzzák a kocsidat, és még bocsánatkérő levelet sem hagynak,nemhogy elérhetőséget. Így ha nagyon félted a kocsit akkor érdemes figyelni. Meg persze neked is, sok olyan szűk utca van, ahol centiken múlik hogy elférj és ne húzd meg épp a parkoló 10-20 milliós kocsinak a fényezését.
Én ezért is járok úgy gyakran fővárosba, hogy a belváros előtt leparkolom ingyenes helynél a kocsit, és utána villamosozok a belvárosban, mert parkoló sincs a suli/munkahelyemen, és sokszor nincs hangulatom belvárosban szívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!