Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire figyeljek Budapesten?

Mire figyeljek Budapesten?

Figyelt kérdés
20 éves egyetemista fiú vagyok másfél éves jogosítvánnyal. Eddig főként csak vidéken vezettem kisebb városokban, most viszont Budapesten kaptam egy gyakornoki álláslehetőséget, amelynek része, hogy időnként céges autóval kell mennem ide-oda. Nagyon keveset vezettem még pesten, szóval ha valaki tud esetleg olyan jellegzetességeket, amire nagyon figyelni kell, vagy korábbi tapasztalatok akik keveset vezetnek Bp-n azt örömmel venném. Köszönöm mindenkineka segítséget!

2015. júl. 3. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenre figyelni kell, főleg a sok egyirányú utcára és vannak akik direkt szívóznak és szemétkednek. De meg lehet szokni. :)
2015. júl. 3. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amire figyelni kell, az a többi autós, sajnos ahogy észrevettem BP-n a legtöbb autósnak sokkal kissebb az ingerküszöbe. Egy egész évben nem hallok annyi dudálást mint Bp-n egy nap alatt. A lényegre térve, fel kell venni az ottani autósok ritmusát kb.
2015. júl. 3. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, Pesten vannak itthon a legtürelmetlenebb autósok. Nem vagyok kisvárosi (Győrben élek és vezetek évek óta), de a Pesti közlekedési morál külön téma, bár szerintem hamar bele lehet jönni :)

Amire nagyon figyelj, hogy időben találd el melyik sávba akarsz sorolni, mert ha az utolsó pillanatban találod ki, hogy te mégis a másikban mennél, ezek egyszerűen nem fognak beengedni, csak ha überpofátlan vagy, ilyenkor viszont jön a dudálás meg az anyázás. A pesti forgalomnak van egy fajta ritmusa, ha sikerül erre ráérezned, akkor nincs para.

2015. júl. 4. 02:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Első aranyszabály: Ne kocsival közlekedj:DD

Nade viccen kívül tényleg teljesen külön téma a fővárosi közlekedés...

Nagyon szűkek és zsúfoltak az utak, mindenki rohan, feszül, gyakoriak a dugók is stb.

Engem múltkor azért dudált le a mögöttem jövő barom mert át merészeltem engedni zebránál egy babakocsis anyukát.

Nem volt lámpa sem a közelben, hogy a zöld lámpára sietett volna, és alig lassítottam, szóval készülj fel hogy előfordulhat hogy 3 másodpercért ledudálnak mintha eltorlaszoltad volna az utat 2 órára.

Persze nem mindenki ilyen, vannak normálisak is, de sajnos az arányok nem ugyanazok mint máshol.

De néha-néha előfordulnak ilyen "economy-huszárok" is, akik rövid lámpáknál első autóként jelentősen lassítják a forgalmat, mert gyök2-vel indulnak hogy "nehogy odalegyen a gazdaságos fogyasztás"

Plusz a parkolás is sok helyen nehezen megoldható, mert drága is és gyakran tele van a parkoló.

Ha már parkolás: Az sem ritka sajnos hogy végighúzzák a kocsidat, és még bocsánatkérő levelet sem hagynak,nemhogy elérhetőséget. Így ha nagyon félted a kocsit akkor érdemes figyelni. Meg persze neked is, sok olyan szűk utca van, ahol centiken múlik hogy elférj és ne húzd meg épp a parkoló 10-20 milliós kocsinak a fényezését.

Én ezért is járok úgy gyakran fővárosba, hogy a belváros előtt leparkolom ingyenes helynél a kocsit, és utána villamosozok a belvárosban, mert parkoló sincs a suli/munkahelyemen, és sokszor nincs hangulatom belvárosban szívni.

2015. júl. 4. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!