Ignis légkondi miért kopog és rángat a motor?
Figyelt kérdés
10 éves, amúgy hibátlan Ignis. Úgy 31-32fokC fölötti melegben, a klíma bekapcsolás után kb 5perc után elkezd kopogni valami, és elkezd picit rángatni a motor. Hűteni ugyanúgy hűt tovább. Ha lekapcsolom a klímát abbahagyja. 30fok alatt jól működik. Nem ér bele semmi a ventilátorba.2015. júl. 3. 16:31
1/7 joco5582 válasza:
Nem lehet, hogy a kompresszor a hibás, csak ha alacsonyabb a külső hőmérséklet, nem kell annyit működtetni, így nem is állandóan jön elő a hiba. A klíma kompresszorban nagyjából hasonló dugattyúk mozognak mint a hengerben, ha elkopott gondolom meg-meg tud ragadni, szorulni.
2/7 anonim válasza:
inkább húzd le a zablakot, a klimát meg hagyd a fenébe
3/7 anonim válasza:
Gondolom azért vett légkondis autót, hogy használja benne a légkondit. Egyébként én elvinném egy klímáshoz véleményeztetni.
4/7 anonim válasza:
Valószínűleg a klímakompresszor tengelykapcsolója.
Az Ignisben a klíma bekapcsolás után egy darabig folyamatosan hűt (pár perc), aztán takarékossági okokból ki-be kapcsolgatja a kompresszort, kb fél percenként.
Lassabb tempónál, leginkább alacsony motorfordulatszám esetén minden bekapcsoláskor egy kicsit torpan az autó. Ha a kuplung szarakszik, simán lehet hogy nem zár össze elsőre rendesen, és ilyen rángatás-szerű jelenséget okoz.
Tanácsom ugyanaz, mint egy korbbi válaszadóé: vidd el klímáshoz.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2015. júl. 6. 11:32
6/7 A kérdező kommentje:
Anno elvittem klimashoz es mondtak hogy alaphangon 100e de lehet hogy 200e... Ugyhogy az egészet hagytam a fenébe. Aztan tavaj 2017 nyaron csak ugy bekapcsoltam a 35-36 fok melegben. Es csak orak mulva esett le hogy rendesen mukodik. Nemreg egy haveromnak elmeseltem az esetet es Ö mondta hogy valoszinu tul lett toltve es a tul nagy nyomas lehetett a baj. Ugyhogy most tok jo a klima es megsporoltam efy 100-200e es lehuzast...
2018. ápr. 13. 20:50
7/7 anonim válasza:
Oda ne vidd ezután semmiképpen, ahol túltöltötték.
Amúgy, ha nem sokat jársz vele, 2-3 évente cseréltes le a hűtőközeget és az olajat. A hosszú élet titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!