Bonus-Malus tulajdonos? - üzemben tartó?
Figyelt kérdés
Van egy autóm saját néven B10 bónuszban. Ha üzembentartó vagyok, de közvetlen családtag a tulajdonosa egy másiknak, átírható rá a bónusz?2010. márc. 3. 10:33
1/3 anonim válasza:
Nem.
A
kormányrendelet szerint egy szerződés szabályosan csak érdekmúlással vagy évfordulós
felmondással (esetleg közös megegyezéssel) szűnhet meg. Érdekmúlásnak az eladás és a
forgalomból történő végleges kivonás minősül. Tehát ha egy forgalmi engedélybe bejegyeznek
egy üzembentartót – és a járműre a tulajdonos már rendelkezik élő szerződéssel – akkor a
tulajdonos szerződése nem szűnik meg, mert nem történt érdekmúlás. Az üzembentartó
leghamarabb a következő évben köthet szerződést a tulajdonos évfordulóra történő szabályszerű
felmondása után.
2/3 anonim válasza:
Így van, csak tulajdonosváltáskor lehetséges a bónuszt vinni.( amugy elég zavaros a kérdés)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogalmazom egyértelműbben. Szülőnek van 1db autó, nekem van 1 autóm. Mindkettő B10-ben. Szülő vesz új autót saját nevére, de én adom el az autómat, hogy ne legyen 3db és a szülő régi autóját használnám tovább. De így lekerül az autó a nevemről, szülőnek lesz még 1, a régire évfordulón kötnénk új biztosítást, melyre átvinnénk az én eladott autóm B10-ét, mint üzembentartó.
2010. márc. 4. 07:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!