A vízpumpa nagyobb terhelése is okozhat MELEG alapjárat ingadozást? Egy vízcső (szerintem visszatérő) láthatóan meg van tekeredve, beszűkült a keresztmetszete, és a szűkület előtt fel van duzzadva. (aki így rakta be, az is tekeredjen és duzzadjon. )
Féktisztítós mutatvány nem veszélyes, de nem biztos hogy a motor bármit is megérez belőle. Ráadásul csak akkor találod meg a fals levegő helyét, ha pontosan tudod hogy hová kell fújni.
A munkahelyemen nincs hang, de a csövek rendszertelen remegéséből látom a szabálytalan alapjáratot.
Ha a motornak jó hangja van, nem változott a korábbiakhoz képest semmit, akkor sem a motornak sem a vezérlésnek nincs baja.
Következő egyszerű ellenőrzést javaslom:
Húzd le az alapjáratot szabályzó egyes vezetékeket csöveket egyesével....mármint ne egyszerre, hanem lehúzol egyet, megfigyeled mi történik, majd visszacsatlakoztatod, aztán jön a következő, és így tovább.
Tehát húzd le a lambdaszondát, vízhőfok jeladót, hőmérséklet jeladót, légtömeg mérőt, folytószelepnél lévő érzékelőt, szívócsőnél vagy a befecskendezőknél lévő nyomáskiegyenlítőt vagy nyomásszabályzót és minden egyebet ami van ott.
A lényeg, hogy ha valamit kiiktatsz, megfiygeled az alapjáratot. Ha tovább romlik, vagy le is áll, akkor az amit lehúztál, jó, ha pedig semmi változás nincs, akkor az lehet a hibás. Így méricskélned sem kell.
Ha mindegyik jól működik, akkor marad a fals levegő, ami többnyire a szívócső gumi részeinél, csatlakozásoknál szivároghat be. . Azokat végigpróbálhatod, de inkább a hidegindító spray-t javaslom, az biztosan nem tesz kárt és biztonságosabb a használata. De végignézheted a levegő beveztő rész fém részeit, van e repedés rajtuk.
Ez jó ötletnek hangzik! Bár félek, ECU nem fog eltárolni és megjegyezni hibás adatokat? ECU hibatárat üríteni lehet? Akku levétele?
MAP szenzort kipróbáltam, lekötöttem a kábelt és egyből lefulladt. Gáz üzemben nem, semmi sem változott, valószínűleg nem használja a GÁZ rendszer a MAP infót, talán mert külső keverékképzéses fajta.
Nagyon köszönöm az ötleteket, tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!