Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autózni vagy motorral közleked...

Autózni vagy motorral közlekedni olcsóbb hétvégente? Tegyük fel adott egy 195le körüli 147kw-os motor, és ugyanezek mondjuk egy autó esetében.

Figyelt kérdés
Kizárólag hobbi szintű közlekedésre kell gondolni, nem napi szintű ingázásra.
2015. júl. 1. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés. Nagyon sok dolgot kell számításba venni a döntéshez, de szerintem nem ezen kéne dilemmázni ha nem azt eldönteni hogy melyik élmény jön be jobban neked. A motorozás vagy az autózás. Mindkettőnek megvan a maga szépsége, de szerintem egységnyi mennyiségű pénzből a motorral kapsz több élményt. Közúton mindkét járműbe nagyon sok a 195 lóerő, de a motor esetében sokkalta veszélyesebb.
2015. júl. 1. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez már kemény 1000-res sportmotor kategória. Viszont egy ekkora sportmotort nem sokkal drágább fenntartani, mint egy átlagos 1.6-os autót mondjuk. A fogyasztása is baráti (5-7 liter) ha nem húzod nagyon neki.

Egy 195 lovas autó az pedig már valami drágább autó lehet, legalább 2500 ccm-s motorral (tekintsünk el a modern turbómotoroktól). Például nekem van egy benzines BMW-m, 192 lóerő, benzines. Egy vagyon rá a biztositás meg az adók. 4 gumi kell rá, jó drágák. Fogyasztása kimélve is 12 liter, ha odalépek neki akkor 20+ is lehet, de akkor sem megy úgy, mint a sportmotor. Az autó már akkor is nagyon drága, ha csak áll. A motor is, de nem annyira.

2015. júl. 1. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

2-es

Kettőfeles E36-ra 4 gumi egy hétvégére nem elég :D

2015. júl. 4. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!