Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen traktort vegyek altalaj...

Milyen traktort vegyek altalajlazításra?

Figyelt kérdés

Én Rába 250-esre gondoltam, az már 5 millióért van jó állapotú, egy gyári állapotú az 8-10 millióba is kerülhet.

Igaz vagy 30 évesek.

Kemény kötött földekre lesz.

Vagy 10 éve nem voltak lazítva a földjeink, vagy 130 hektárt kéne neki, Rábával 4-5000 liter alatt nem nagyon lesz meg.

Tudtok eben az árkategóriában (5-10 millió Ft)kevesebbet fogyasztó, erős gépet?

2015. jún. 30. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyszeri lazítást akarsz 130 hektáron? Csináltasd meg bérben, erre traktort venni nem érdemes. De egy három késéses lazítót egy 160 lóerős gép is elvisz
2015. jún. 30. 14:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Nálunk vagy 30 ezerbe van hektárja.

Majd utána évente meglazítok egy 30 hektárt.

2015. jún. 30. 14:52
 3/8 schocko ***** válasza:
Én is arra gondoltam, hogy egy 160-as Zetor is megtenné esetleg...
2015. jún. 30. 14:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Az nálunk nem vinné el, nagyon kötöttek a földek.

Zetor az sokkal többet fogyasztana, meg a másik nagyon meleg lenne a fülkében.

2015. jún. 30. 14:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Persze, 160 lóerő nem húz el egy három késest? Milyen mélyen akarsz lazítani? Azt ugye tudod, hogy ha évente lazítasz akkor egy életre tönkrevágod a talajt?

Mert a Rábában nincs meleg?:) Az osztómű ugyanúgy alatta van csak kicsit odébb

2015. jún. 30. 15:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Keleti , fekete kötött talaj.

A Rábába 1974-óta klíma van gyárilag. Igaz, van amelyből kilopták a TSZ-ben.

2015. jún. 30. 15:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Na várj, most ezután renszeresen használnád a traktort, művelnéd a földeket, vagy csak van pluszban ennyi földed, és néha át akarsz menni rajtuk és ezért veszel traktort?

Mondjuk én 5 milláért már nem Rábát vennék, mert túl nagy, és nem is igazán talajlazitásra való. Inkább vennék egy régebbi nyugati gépet, bármilyent 120-130 ló környékén, és egy hozzávaló talajlazitót, ugyanis nem muszáj a legnagyobb meg legszélesebbet megvenned. És egy ilyen traktorral bármit tudsz csinálni, nemcsak szántani meg tárcsázni mint a Rábával.

2015. jún. 30. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Jót.
2015. jún. 30. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!