Milyen traktort vegyek altalajlazításra?
Én Rába 250-esre gondoltam, az már 5 millióért van jó állapotú, egy gyári állapotú az 8-10 millióba is kerülhet.
Igaz vagy 30 évesek.
Kemény kötött földekre lesz.
Vagy 10 éve nem voltak lazítva a földjeink, vagy 130 hektárt kéne neki, Rábával 4-5000 liter alatt nem nagyon lesz meg.
Tudtok eben az árkategóriában (5-10 millió Ft)kevesebbet fogyasztó, erős gépet?
Nálunk vagy 30 ezerbe van hektárja.
Majd utána évente meglazítok egy 30 hektárt.
Az nálunk nem vinné el, nagyon kötöttek a földek.
Zetor az sokkal többet fogyasztana, meg a másik nagyon meleg lenne a fülkében.
Persze, 160 lóerő nem húz el egy három késest? Milyen mélyen akarsz lazítani? Azt ugye tudod, hogy ha évente lazítasz akkor egy életre tönkrevágod a talajt?
Mert a Rábában nincs meleg?:) Az osztómű ugyanúgy alatta van csak kicsit odébb
Keleti , fekete kötött talaj.
A Rábába 1974-óta klíma van gyárilag. Igaz, van amelyből kilopták a TSZ-ben.
Na várj, most ezután renszeresen használnád a traktort, művelnéd a földeket, vagy csak van pluszban ennyi földed, és néha át akarsz menni rajtuk és ezért veszel traktort?
Mondjuk én 5 milláért már nem Rábát vennék, mert túl nagy, és nem is igazán talajlazitásra való. Inkább vennék egy régebbi nyugati gépet, bármilyent 120-130 ló környékén, és egy hozzávaló talajlazitót, ugyanis nem muszáj a legnagyobb meg legszélesebbet megvenned. És egy ilyen traktorral bármit tudsz csinálni, nemcsak szántani meg tárcsázni mint a Rábával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!