Nincs ez pontosan definiálva, általában azokat vesszük ide, mikor az embernek van 2-3 autója, és az egyiket használja minden nap ahová kell, a másikat pedig csak hétvégén, meg mindig pátyolgatja, stb. Például nekem van egy E34-es BMW-m, amit ritkán használok csak, próbálom rendben rakni, néha szoktam vele menni, de igaz akkor nem kimélem. Vagy régebben volt egy Pajerom, és azzal offroadoztam, az is hobbiautó volt, csak éppen nem vigyáztam rá :D
De 99%-ban minden veterán korú autó hobbiautó.
Ennyire komplikált értelmezni egyes szavakat???
Ha a mindennapi munkába járáshoz használnak egy autót, valószínű munkába-járó a neve.
Ha Pista bácsi a fekete öltönyét csak ünnepnapokon veszi föl, azt Ő ünneplő gúnyának hívja.
Ha egy -átlagosnál hosszabb pengéjű- kést csak a kenyér fölvágására használják, akkor annak kenyérvágó-kés a neve.
Ezek alapján a megoldás:
Ha valamelyik négykerekű motorerővel hajtott járműnek hobbiautó a neve, az azért van, mert -nagy valószínűséggel- kedvtelésből, passzióból, szórakozásból használják.(értsd: hobbiból)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!