Benczebalazs kérdése:
6 v-os töltőtekercsem lead 12 v-ot is, néha többet is. Ez gond lehet? Nem vágja szét a 6v-os elbát? Az akksim 6v-os.
Figyelt kérdés
2015. jún. 26. 23:44
11/19 A kérdező kommentje:
igen
2015. jún. 28. 00:22
12/19 anonim válasza:
Akkor a töltőrendszer kuka. Vagy a tekercs, vagy a feszültségszabályozó.
Leszeded a feszültségszabáolyozót és a tekercsek kivezetésein feszültséget mérsz járó motornál: Szerintem olyan 10-15V között kellene mérned - nem ismerem a 6Vos rendszert, ez csak tipp részemről. Ha nincs feszültség akkor töltőtekercs kuka, ellenkező esetben az ELBA kuka: egyenirányító és a új feszültségszabályozó kell.
13/19 A kérdező kommentje:
néztem a tekercsektől jön az áram de nagyon nem tudtam kimérni mert folyamatosan ugrált az áram. Az elbát nem mértem ki. Honnan tudom hogy az elba szar?
2015. jún. 28. 09:24
14/19 A kérdező kommentje:
egyenirányítot hova kell kötni? Tekercs és az feszszabályzó közé?
2015. jún. 28. 09:25
15/19 A kérdező kommentje:
új tekecs van rajta egyik szálon asszem csak 2 v jött
2015. jún. 28. 09:27
16/19 anonim válasza:
"egyenirányítot hova kell kötni? Tekercs és az feszszabályzó közé?"
Igen.
17/19 A kérdező kommentje:
honnan tudom hogy az elba szar?
2015. jún. 28. 11:59
18/19 anonim válasza:
Már leírtam: Ha a töltőtekercs feszültsége meg van, akkor az egyeniránytón keresztül az ELBAnak szabályozni kell. Ha nem látod a szabályzást ( tehát mondjuk 12 V-ot mérsz nagyobb fordulaton is egy 6V-os akkumulátoron ) akkor az nem szabályoz. Ha az akku feszültsége a motor beindítása után sem változik - 12Vos akksinál ez 13,5 - 14,5 V, bocs de 6Vos cuccal nincs tapasztalatom -, akkor sem szabályoz ( gyakorlatilag nincs töltés ).
19/19 anonim válasza:
Rakd át az ELBát egy haverod motorjába ahol tutira jó a töltőtekercs és az egyeniránító - és ott is mérd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!