Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor szabad 2.5 V6...

Most akkor szabad 2.5 V6 TDI-t venni?

Figyelt kérdés

1mFt körül nézelődök. Főként Audi A6-osokat és Skoda Superbeket. A dízeles kínálat nagy része ezzel a motorral van szerelve, 1.9 TDI nagyon elvétve van.

Olvasok jót meg rosszat is erről a motorról. Most akkor meg szabad venni a 2.5-öst, vagy nem?:)

2015. jún. 22. 11:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
neneneneneeeeeeeeeee!4!!!4!!!!!
2015. jún. 22. 15:07
 12/19 petizacc ***** válasza:

Nyilván a sok unatkozó ember találta ki ezeket a "rémhíreket" hasra ütve kipécézve magának ezt a motorblokkot!

2015. jún. 22. 15:13
 13/19 A kérdező kommentje:

petizacc:

Nem a 4 karika a lényeg. Nagy, megbízható, biztonságos autót keresek. 1 millánál húztam meg a vonalat csak tisztán az autóra, de másfél meg két millióért is inkább 2.5-ösöket hirdetnek, szóval teljesen mindegy. 3 autóra redukáltam, Mondeo, Superb, A6.

Ezek közül legjobban az A6-os Avant tetszik.

Nem mondtam hogy én csak 2.5-össel akarom venni, de a kínálat túlnyomó része ilyennel van szerelve, utcán is rengeteget látok belőle. 1.9 TDI alig van sajnos.

Ezért bátorkodtam megkérdezni hogy most akkor szabad vagy nem, mert nagyon gyönyörű 2.5-ös motorral szerelt autókat találtam.

2015. jún. 22. 16:13
 14/19 anonim ***** válasza:

A rémhíreknek az az alapja, hogy mai napig sokan még mindig álomvilágban élnek és azt képzelik, hogy anno valaki megvett egy 40-50e EUR-s autót azért, hogy évi 5e km-t tegyen bele. Pedig marhára nem, pláne nem a dízelekbe. Mindegyik megkapta az évi 25-50e km-ét az első 10 évében, amíg "keletre nem hozták". És akkor még itt is megkapta a "mindennapi használatban" az évi 20-30at.

Tehát ezeknek a vasaknak a 99%-a bőven 4-500e kmt futott gép, csak ahogy kell vissza van tekerve 180-240e km-re a parasztnak, mert különben nem venné meg. És elhiszi, hogy megütötte a főnyereményt és simogatja a (frissen újrabőrözött) kormányt és büszke, hogy igen, megtalálta a gépet amit tényleg nem hajtottak ki a világból. Nem a frászt nem.

Azon meg ne csodálkozzunk, hogy fél millió km-es motorok lassan hullanak szét.

Ezt tartsd te is szem előtt kérdező:

Valóban lehet, hogy nem a legjobb motorja az audinak, de még mindig messzemenően jobb motor, mint pár ócskavas. A gond az, hogy az összeset elkoptatták már. Vagy találsz egy nagyon tutit, amiben biztos lehetsz vagy inkább engedd el.

6-8 évvel fiatalabb benzin-turbós volvo-t kapsz ennyi pénzért, 2 literrel fog többet fogyasztani, ami könnyedén visszajön a fenntartásán.

2015. jún. 22. 16:25
 15/19 anonim ***** válasza:

"Nyilván a sok unatkozó ember találta ki ezeket a "rémhíreket" hasra ütve kipécézve magának ezt a motorblokkot!"

Szinte hogy igy van, legalább az emberek fele hallotta valakitől, hogy annak a szomszédjának a 2ik unokatestvérének volt egy ilyen autója, és ez meg ez volt a baja. Na igy terjednek ezek a hirek.

Tény, hogy kicsit betegesebb motornak volt elkönyvelve fiatal korában, mert volt néhány tipikus gondja, mint például a vezérlés problémák, de ezeket nagyrészt megoldották időközben.

2015. jún. 22. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Dolgoztam 12 évet Németországban egy Audi-VW szervizben Köln egyik elővárosában, ha komolyan érdekel a válasz, ne vegyél ilyen autót. Ha csak a presztízs miatt szeretnél ilyet, akkor úgy sem tudja senki megakadályozni. Egy öreg Mondeoról szintén lebeszélnélek, de minden válaszlónak van egy saját története, amit vagy figyelembe veszel, vagy nem.Ha további kérdéseid lennének, tedd fel privátban, mert ez a forma csak arra jó, hogy lepontozzanak, ami persze nem kerül semmibe.
2015. jún. 23. 09:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2015. jún. 23. 12:20
 18/19 anonim ***** válasza:
163 lovast vegyél, az elég jó.
2015. júl. 8. 10:22
 19/19 anonim ***** válasza:
ha hasonló teljesítmény kell mindenképp, akkor én megnézém a Bmw kínálatát pl.: E39 525d (nem a tds hanem a sima 25d) 163 Ló sor6 M57 es motor, egyik legjobb. Vagy ha kisebb is elég akkor e46 320d 150 Le szintén igen jó motor M47, pillangószelepeket kell ledugózni és kimegy a világból.
2020. jún. 21. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!