Most akkor szabad 2.5 V6 TDI-t venni?
1mFt körül nézelődök. Főként Audi A6-osokat és Skoda Superbeket. A dízeles kínálat nagy része ezzel a motorral van szerelve, 1.9 TDI nagyon elvétve van.
Olvasok jót meg rosszat is erről a motorról. Most akkor meg szabad venni a 2.5-öst, vagy nem?:)
Nyilván a sok unatkozó ember találta ki ezeket a "rémhíreket" hasra ütve kipécézve magának ezt a motorblokkot!
petizacc:
Nem a 4 karika a lényeg. Nagy, megbízható, biztonságos autót keresek. 1 millánál húztam meg a vonalat csak tisztán az autóra, de másfél meg két millióért is inkább 2.5-ösöket hirdetnek, szóval teljesen mindegy. 3 autóra redukáltam, Mondeo, Superb, A6.
Ezek közül legjobban az A6-os Avant tetszik.
Nem mondtam hogy én csak 2.5-össel akarom venni, de a kínálat túlnyomó része ilyennel van szerelve, utcán is rengeteget látok belőle. 1.9 TDI alig van sajnos.
Ezért bátorkodtam megkérdezni hogy most akkor szabad vagy nem, mert nagyon gyönyörű 2.5-ös motorral szerelt autókat találtam.
A rémhíreknek az az alapja, hogy mai napig sokan még mindig álomvilágban élnek és azt képzelik, hogy anno valaki megvett egy 40-50e EUR-s autót azért, hogy évi 5e km-t tegyen bele. Pedig marhára nem, pláne nem a dízelekbe. Mindegyik megkapta az évi 25-50e km-ét az első 10 évében, amíg "keletre nem hozták". És akkor még itt is megkapta a "mindennapi használatban" az évi 20-30at.
Tehát ezeknek a vasaknak a 99%-a bőven 4-500e kmt futott gép, csak ahogy kell vissza van tekerve 180-240e km-re a parasztnak, mert különben nem venné meg. És elhiszi, hogy megütötte a főnyereményt és simogatja a (frissen újrabőrözött) kormányt és büszke, hogy igen, megtalálta a gépet amit tényleg nem hajtottak ki a világból. Nem a frászt nem.
Azon meg ne csodálkozzunk, hogy fél millió km-es motorok lassan hullanak szét.
Ezt tartsd te is szem előtt kérdező:
Valóban lehet, hogy nem a legjobb motorja az audinak, de még mindig messzemenően jobb motor, mint pár ócskavas. A gond az, hogy az összeset elkoptatták már. Vagy találsz egy nagyon tutit, amiben biztos lehetsz vagy inkább engedd el.
6-8 évvel fiatalabb benzin-turbós volvo-t kapsz ennyi pénzért, 2 literrel fog többet fogyasztani, ami könnyedén visszajön a fenntartásán.
"Nyilván a sok unatkozó ember találta ki ezeket a "rémhíreket" hasra ütve kipécézve magának ezt a motorblokkot!"
Szinte hogy igy van, legalább az emberek fele hallotta valakitől, hogy annak a szomszédjának a 2ik unokatestvérének volt egy ilyen autója, és ez meg ez volt a baja. Na igy terjednek ezek a hirek.
Tény, hogy kicsit betegesebb motornak volt elkönyvelve fiatal korában, mert volt néhány tipikus gondja, mint például a vezérlés problémák, de ezeket nagyrészt megoldották időközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!