Mit tegyek az autóm motorházába, hogy ne menjen bele a patkány?
Köszönöm!
Ultrahangos kettő régóta van, semmi hatása.
Mérget kirakjuk, de a patkánynak van annyi esze, ha zöldet eszik rá, az semlegesíti a hatását. Állítólag a kukorica is.
Kutyák megfogják, macskák is a kicsiket, de ez kevés..
Diplomázhatnék patkányirtásból, és mégsem tudom a megoldást.
Alulról van takaró műanyag a kocsin? Kérdés persze, hogy minden ilyen "bemeneti" rést eltakarna e ahol be tudnak mászni.
Még ezeket is nézheted, ha a hang alapú riasztó nem jön be.
Találni kell valami olyan vegyszert ami nem tesz kárt a kocsiban, de a szaga elriasztja őket, vagy legalábbis távol tartja őket onnan.
Persze, egy kis fű meg a kukorica semlegesíti... omg
szerezz ipari mérget, amit mondjuk állattartó telepeken használnak. Esetleg fagyállót is kirakhatsz, csak kutya macska ne férjen hozzá.
Mi írtjuk, de hiába, falusi szinten nem. Szomszéd fagyállóval írtja őket. De az elhagyatott házakban szaporodnak tovább.
Három kutyánk napi 5-10 db-ot megfog, + mérgek kirakva, többféle.
Önkormányzat közlése szerint, nincs pénz falusi szinten irtani.
Ilyen környezetben egyet tehetsz: zárt garázs, ahová nem jut be a patkány.
Forró motorhoz nem mászik be, ha viszont hosszabb ideig nem használod, érdemes beállni vele a garázsba, vagy olyan helyen parkolni, ahol nyüzsgés van.
A patkány rágcsáló, kényszeres rág mindent, koptatni kell a metszőfogát, különben használhatatlan nagyságúra megnő.
A menyét viszont ragadozó, patkányokra vadászik, csak mellékállásban rág vezetékeket, de akkor hatásosan.
Köszi, rendesek vagytok, hogy ennyien válaszoltatok.
Az udvaron állt az autó, három kutya csaholt körülötte.
Autószerelő közölte, nagyon sok autót ezért kell javítani. Állítólag (?) van valami szer, amit a mezőgazdasági gépekhez használnak, és akkor elkerülik az állatok.
Mondtam, rendelje meg, mert már nincs több ötletem.
Életem első autóját ellopták, (Trabant) másodikat tönkreteszi a patkány. :( Harmadik már csak tolókocsi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!