Suzuki Swift 1.3 VVT 2005 Csak az iridiumos gyertyát eszi meg?
Ha a hőértéke jó, el kell vele mennie.
Mellesleg a 100 000-t tudó NGK sem csodaszer, amikor cseréltem, már több helyen látszott az átfújás nyoma a fémház és a porcelán test között, a középső nemesfém elektróda már csak nyomokban volt meg.
Most Brisk négyvelektródás gyertyák vannak benne, már a második garnitura, semmi gond nincs velük.
Most tíz éves a vvt 1.5-ösöm..százezer van benne, teljesen símán jár a motor.
százötezernél kell előírás szerint cserélni, de olvastam olyan véleményt is, hogy most már kicseréli, mert százhatvan van benne, és megy egy hosszabb külföldi útra.
Csak iridiumot szabad beletenni, nem véletlenül találták ki..
a homasitában majdnem hatezer darabja,de eredeti nippon..
az előző WagonR ben negyvennél kellett volna cserélni, én hetvenezerrel adtam el, és szóltam a tulajnak, hogy cserélje ki, bár simán fut..és az nem volt iridiumos..
szóval, lehet abba tenni akármilyen óccó gyertyát, csak kérdés, megéri-e?
azért nem mindegy, hogy vannak akik tizenkét év múlva cserélnek, mert ugyan nem kéne, de biztos,ami biztos..
csak iridiumot, és gyári eredetit..ha hatezer, akkor hatezer..
persze van spórolós is, aki ezerből vesz négy noném valamit..
Nyugodtan tehetsz bele bármi mást, ne foglalkozz a "csak az iridiumot" mantrázó kollégával.
A négy elektródás Brisk gyertyával a magas fordulatszém tartományban kicsit még jobban is érzi magát. (5000 fölött, 6600-ig ,ott tilt le, kicsit később törik le a nyomatékgörbe). Nem csak NGK van a világon, van még pár más nem "nóném" gyertya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!