Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem történt semmi a...

Miért nem történt semmi a kézi fék behúzásával?

Figyelt kérdés

Egy nagyáruház parkolójában tegnap az eső után nagy sebességnél (60-70, a parkolóban ez nagy) behúztam a kézit és az autó lelassult, mást nem csinált.

Első kerekes, tudom faroltatni kézi nélkül, de mikor befaroltattam majd megint behúztam a kézit akkor is csak a kuplungkezelés miatt farolt a kézi semmit sem segített rá, sőt inkább rosszabb volt.

Egyébként kiválóan fog, nem gurul el a legmeredekebb lejtőn sem, viszont érdekes,hogy simán eltudnék menni behúzott kézivel, úgy hogy nem venném észre, tehát annyira mégsem erős, de nemrég lett megcsináltatva...

2015. jún. 10. 23:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Eltekintve attól, hogy milyen célból kell az a kézi... két dolog, bowden megnyúlhat, másik részről meg szorulhatnak a pofák = lassabban alakul ki a fékhatás.
2015. jún. 10. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
A kézi fék nem túl erős. Csak arra van, hogy el ne mozduljon a kocsi, ha lejtőn álltál meg. Velem már előfordult, hogy kilométereket mentem behúzott kézifékkel (vagy legalábbis elég sokat), észre sem vettem. Csak kicsit nehezebb úgy indulni. Ez szerintem normális.
2015. jún. 10. 23:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Kuplunggal "farolni"?:O

Egyébként meg van nyúlva a bovden mondjuk.

Valamint ha ilyen célból cibálod akkor nem úgy kell behúzni mintha állnál, hanem gomb benyom, kar határozott, gyors mozdulattal fel. Különben lassabban épül fel a fékhatás és nem fog be a kerék. Pláne egy Ignácon mondjuk

2015. jún. 11. 07:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Máskor sikerült? Mert vannak olyan autók amelyek gyenge a kézfék, és 60-70nél nem birja a kerekeket megfogni. De gondolom azt tudom, hogy izomból és nagyon hamar és erősen kell behúzni.
2015. jún. 11. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!