Mitől merülhet le egy gépjármű akkumulátora teljesen 0-ra?
1.3 Suzuki Swift, 20 éves, fa pados. Riasztó volt, de kiiktatva.
1 hete állt a ház előtt, ma akartam menni vele. Szomorúan tapasztaltam, hogy a kocsin semmi nem működött, mintha nem is lett volna benne akksi. A 1.5 éves akkumulátor teljesen le volt merülve. A világításokat ellenőriztem, mindegyik ki volt kapcsolva. Az utastéri világítás is teljesen Offon volt, ajtónyitásra sem világít sosem. Egyedüli fogyasztó ami van benne az a rádió, van egy primitív memóriája ami tárolja az időt, az utoljára hallgatott rádió állomást illetve az utoljára hallgatott zene számot a memóriakártyáról. A memóriához meg áram kell, de eddig annyi energiát nem szívott le az akksitól, hogy az teljesen lemerüljön, eddig a rádiótól függetlenül lehetett indítani a kocsit.
Tavaly egész nyáron a napon állt akkor is egyetlen pöccre indult mindig a kocsi.
Ha elvileg nincs rajta fogyasztó akkor mitől merülhetett le az akkumulátor? A hőség kikészíthette? ,,Zselés" akkumulátorról van szó.
Múlt héten voltam oda vele utoljára, akkor semmi nem volt. Arra tudok gondolni, hogy a generátor az út vége felé beadhatta az unalmast és az akkumulátor annyit merült amíg haza értem, hogy a megmaradt energia szintet már le tudta szívni a rádió memóriája.
Milyen eshetőségek vannak még?
Töltőn van az akku, holnap ellenőrzöm majd a kocsit. Amper mérőm nincs, hogy megállapítsam a generátor működését, a drasztikus módszert meg nem kívánom alkalmazni...
Jajj, probléma csak Te Veled ne verjen már a sors!
Amúgy most elmentem egy szomszédos faluba meg vissza, közben ment minden (világítás, rádió, fűtés) és nem volt gond az indításal. Én is arra jutottam, hogy valami többet szív a kelleténél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!