Egy autó üzembentartójaként felelek-e a gépjármű rendeltetésszerű használata mellett bekövetkező meghibásodásáért?
Az üzembentartó, mint a neve is mutatja üzemelteti a járművet, fizeti az adókat, biztosítást, időszakos szervizeket, és megjavíttatja ha valami elromlik.
Kérdés, hogy mennyire bíztok meg egymásban a tulajjal, de engem a helyedben érdekelne a konkrét hiba, nem csak bemondásra fizetnék, sőt saját szerelőhöz vinném javítani!
No és legalább elárulták mi az a komoly hiba, amit a gumis felfedezett?
Ezt az üzembentartó dolgot is árnyalhatnád!
Kölcsön kaptad az autót, vagy bérled? Mert tuti, hogy nem hivatalosan bejegyzett üzembentartó vagy!
Köszi a választ! De, a forgalmiban így vagyok feltüntetve. Térítés nélkül vagyok az üzemeltető. Közben felhívtam a szerelőt és kiderült, gumit akar cseréltetni velem, mert el vannak kopva.... Nem mintha én új gumikon kaptam volna. Szerinted erre kötelezhet?
(nem akarok hálátlannak tűnni, de más okok miatt megromlott a kapcsolatunk a tulajjal, így már bejelentettem neki, hogy visszaadnám a kocsit, gondolom ez is bejátszik a fenti történetbe)
Igazi szarrágó vagy öregem! Kezet foghatsz apáddal, mert ugyan nem tudom, hogy ő adta-e oda a taligát, de sejtem, hogy valami családi vita. (Bár közöm nincs hozzá!)
Akkor most vegyél rá használt gumikat kb. olyan állapotúakat, mint amilyenek voltak rajta, amikor megkaptad a járgányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!