Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van-e az autómban abs?

Van-e az autómban abs?

Figyelt kérdés
Tavaly vettem használtan 1998-as renault clio 2-es, és fogalmam sincs hogy van-e benne abs. A biztosítéktáblájába be van rakva a biztosíték az abs-hez, értem hogy műszerfalon van csekklámpa ami beindításnál elvileg világít de ha kiégett az az izzó? mert már nem egyet cseréltem a műszerfalban is..Hirtelen fékezéssel sem tudok tutira menni szerintem, hogy van-e benne, mert mi van ha van benne csak nem működik? Amúgy hátsó fékbetét csere miatt érdekelne...
2015. jún. 9. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Pedig első körben próba, ingyen van és egy pillanat megcsinálni.

Felgyorsítasz, satufék, de a kuplungot nem nyomod ki. Ha nem reagál akkor biztosíték ellenőrzés, valamint a fékeknél nézelődhetsz, hogy van-e plusz vezeték

2015. jún. 9. 13:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor hátul keressem a plussz vezetéket, mert elöl tárcsák vannak ahhoz most vettem betéteket ott meg se kérdezték van-e benne abs viszont kaptam a betétekhez ilyen kopásvisszajelző valamit ami nálam nem hiszem hogy be kell majd raknom.. amikor kerékagycsapágy csere volt elöl nem láttam ilyent benne :)
2015. jún. 9. 13:34
 3/10 szántóvető ***** válasza:
pontos típus alapján próbálj rákeresni.a forgalmiba nem írnak bele ilyen haszontalan adatokat. [link]
2015. jún. 9. 13:39
 4/10 A kérdező kommentje:

Próbáltam rákeresni de ebben a katalógusban nem szerepel...

Az enyém benzines 1.4 RTA, 5 ajtós, 75 lovas...

2015. jún. 9. 14:04
 5/10 Wadmalac ***** válasza:

Ha van ABS-ed, mind a négy keréken van egy bordástárcsa és egy érzékelő mellette a féknyeregre szerelve, ami veszi a kerékfordulat-jelet.

[link]

[link]

2015. jún. 9. 14:21
 6/10 Wadmalac ***** válasza:

...a motorteredben meg egy ilyen, amiről mennek le a fékcsövek:

[link]

2015. jún. 9. 14:23
 7/10 Wadmalac ***** válasza:

"viszont kaptam a betétekhez ilyen kopásvisszajelző valamit ami nálam nem hiszem hogy be kell majd raknom"

Ha nincs a kerékfelfüggesztésen félrekötve egy hozzá illó kábel, akkor neked nincs kopás-visszajelződ, akkor akár le is csípheted a fékbetétről a drótot.

2015. jún. 9. 14:28
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

hááát inkább ne nyúlj semmihez..

...némi hiányosságot vélek felfedezni az autóismeret terén..

inkább kérj meg egy elsőéves autószerelő tanulót, az bagóért leteszteli.

2015. jún. 9. 16:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi vadmalac! Bekukkantottam a motortérbe is, megnéztem a fékeket is nem találtam semmi olyat amit írtak/írtál, ja és persze tegnap éjjel jó vizes úton hazafelé teszteltem egyet (kb 40nél vészfékeztem) nem remegett/rúgott vissza a pedál nem voltak abs-re utaló hangok sem, sőt halottam ahogy a kerekek csúsznak! Mindent összevetve akkor nincs benne abs. Nem is baj olcsóbbak lesznek a hátsó betétek :)
2015. jún. 10. 12:53
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves valaki! Szögezzük le nem vagyok fakezű sem ostoba! Egészséges a logikám is!

Persze anyámból kifelé jövet nem 1 motortérben landoltam így vannak hiányosságok autójavítás/szerelés terén, és még nyilván olyan tereken is amikkel nem foglalkoztam eddigi életemben. Az ember folyamatosan tanul így én is mielőtt megvennék vagy nekiesnék bárminek amit nem tudok, előbb megkérdezem ahogy most is tettem..Ez az első autóm, és igyekszem kímélni a pénztárcámat amennyire lehet! Persze a hátsó dobféknek nyilván nem fogok nekiesni hogy majd én megcsinálom, mert szerszámom sincs hozzá! Olyan dolgoknak neki sem látok amihez nincs se szerszámom se kellő ismeretem...

2015. jún. 10. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!