Tudtok mondani olyan autókereskedő céget, ahol nem kell tartani attól, hogy átvernek?
Mégis mennyiért, és milyen idős autót szeretnél vásárolni?
Néhány éves autónál még lehet igényed a hibamentes autó, de ha idősebb járgányt keresel ott már kénytelen leszel kompromisszumokat kötni.
Vannak kereskedések, ahol használt autókra is vállalnak egy év garanciát.
Eleve bukott ügy ha pestre korlátozod magad.
Én pl Dunaújvárosban vettem, ott volt olyan kocsi ami hirdetésben megfelelt az igényeimnek, telefonon is normális volt a kereskedő és személyesen sem csalódtam
Azért kérdeztem Budapestet, mert itt rengeteg kereskedő van, ezért csak akad itt is normális, és nem kell feltétlenül vidéki kerekedőhöz menni.
Ez a szaki, aki fel lehet bérelni, hogy eljöjjön megnézni a kocsit, mennyit ér szerintetek? Annál biztos többet, mint én, de mennyit tud megvizsgálni a helyszínen? Azt olvastam, hogy a kereskedők nemigen szeretik, ha elviszik a kocsit műhelybe, nem is feltétlenül a hibák miatt, hanem mert akkor valaki kiesik náluk a munkából, amíg elmegy és visszajön a kocsival, stb.
Engem végülis az érdekelne, hogy hol lehet a legkisebb hajcihővel kocsit venni úgy, hogy ne verjenek át.
Tehát én nem akarok hirdetéseket böngészni meg hasonló, nincs is konkrét elvárásom a kocsival szemben (márka, ilyesmi), nekem a kocsi használati eszköz, ezért az elvárásom annyi lenne, hogy kinézzen valahogy, és minél kevesebbet kelljen szervizelni a vétel után.
Vagyis bemennék a kereskedőhöz azzal, hogy ennyi pénzem van rá, adja ide a legjobb kocsit, ami ennyiből bejön, és megfelel a fenti feltételeknek. Az lenne jó, ha lenne olyan kereskedő, akinél ezt meg lehetne tenni, és nem akarna visszaélni azzal, hogy rábízom a választást.
1-2 dolgot nem árt tudni:
a kereskedő abból él hogy olcsón vesz és a lehető legdrágábban próbál eladni.
pont a kereskedő az aki nincs tisztában a kocsi előéletével,konkrétan semmit nem tud arról hogy mennyire ütötték/verték/szervizelték a kocsit korábban.rágyúr a külsejére,csilli-villi vax meg szilikon hegyek és mehet eladásra.jajj de szép-gondolja a vevő :) dohányzó,szabad ég alatt tartott,sportosan közlekedő gazdás hirdetést nem fogsz találni,ezek az emberek nem rendelkeznek jogsival :)
az az érzésem hogy arra vársz hogy a sült galamb a szádba repüljön.egy jó autót fel kell kutatni,utána kell járni,nem kevés fáradság vesződség meg idő mire megtalálod az igazit(ha mázlid van akkor rögtön belefutsz egy jó példányba,ilyenkor illik imát mondani a szerencséd miatt.)a kedvencem mikor "autót keresek ajánljatok légyszi de csak x-megyén belül.ill. jajj a 250 Km túl messze van :)"
ehhez hozzá jön még az adott autó típushibája,sajnos ez is egyre gyakoribb.a legkülönbözőbb motor és egyéb fődarab meghibásodások jöhetnek elő amit vagy elismer a gyár vagy nem.ilyenkor a tulaj szív,ha előtte vetted a kocsit akkor max a kereskedőt szidod aki pont nem tehet semmiről.na nem rémísztgetlek tovább,remélem megtalálod az igazit.annyit tehetsz hogy átnézeted a kocsit,próbálván kiszűrni a fennálló hibákat,viszatekert órát,lopást,korábbi tőréseket,fődarab javításokat/cseréket.
A kereskedőnek azért van tapasztalata, vagyis ha behoznak egy kocsit, azért elég jól meg tudja becsülni, milyen állapotban van. Ha szakértője, esetleg műhelye is van, akkor pláne.
Azt olvasom, hogy gyakori a kilométerórák visszatekerése, és az autók így drágán eladása. A kérdés erre vonatkozott, hogy milyen kereskedő cégeket tudtok, akik nem élnek ezzel, nem arra utaznak, hogy becsapják a vevőt.
Természetesen a kereskedőnek kell, hogy haszna legyen a kocsin, de nem úgy, hogy tudott rejtett hibával adja el a kocsit, vagy a hozzá nem értő vevőre rásóz egy erősen túlárazott kocsit.
A korrekt kereskedő olyan, hogy a tisztességes mértékű hasznot elkéri, de korrekten elmondja az autó állapotát, és nem kér sokkal többet érte, mint amnenyit tényleg ér.
A sok kereskedő között nyilván van néhány, aki ilyen korrekt akar és tud lenni.
"milyen kereskedő cégeket tudtok, akik nem élnek ezzel, nem arra utaznak, hogy becsapják a vevőt. "
Na ilyen nincs. Autónepperekről beszélünk, 1 fokkal rosszabbak, mint a taxisok és alig jobbak egy árnyalattal a politikusoknál...
Persze, hogy tudja a nepper, hogy széthullófélben lévő kocsit hoznak be hozzá. Még örül is neki, hiszen látja benne a LEHETŐSÉGET! Az ócska f0st nagyon olcsón tudja megvenni, minimálisan rákölt és eladja a baleknek piaci áron! Legjobb üzlet!
És mivel a 99%-uk ilyen, aki korrektül akar dolgozni az éhenhal pár hónap alatt. Ezért nincs is ilyen...
A korrekt haszon és az éhhalál között van különbség. Mint írtam, legyen haszna rajta, de azért ne akarja túlzottan lehúzni a hozzá nem értőt.
Írták fent a becsületesneppert, aki állítólag ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!