A jobb alsó sarokban ahol a km számláló van folyamatosan mutat egy szervízjelet utána hogy oil. A kérdés az, hogy így még hány km -t lehet menni hogy ne legyen komolyabb baja az autónak? (300-500km? )
1. téves jelzés, akkor akármennyit
2. valós hiba, akkor nulla métert
3. valós hiba, akkor addig, amíg tökéletesen tönkre nem vágtad a motort
aranka, nem unod még a folyamatos trollkodást?
Már sokszor mondtam magamban egy-egy kérdésedet olvasva, hogy ennél hülyébbnek már nem tettetheti magát valaki, de mindig okozol meglepetéseket. Egyszer, egyetlen egyszer feltehetnél végre egy igazi kérdést is.
"Úgy tudom hogy a hidegindításokat,fordulatot ilyesmi adatokkal számítja ki hogy mikor szükséges az olajcsere, nem?"
Legtöbbször nem. Az előző szerviz alkalmával ha lenullázták és beállították a következő csere idejét, akkor arra figyelmeztet. Van amelyik fix 10 ezer km-enként, de van olyan autó, amelyiknél belehet állítani, hogy mikor figyelmeztessen. Ha túlléped nem történik különösebb baj, de általában már korábban szoktak figyelmeztetni, és amikor ráadod a gyújtást visszaszámol pár száz km-ről.
Milyen kocsi?
Régebbiekben simán futásteljesítmény alapján villantja ki az előző nullázáshoz képest. Szerintem simán az olajcsereperiódus lejárására figyelmeztet. Feltéve ha jól írod körül a jelenséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!