Van olyan biztosító ahova nem kell bemutatni a motort?
Én simán megkötöttem online a biztosítást.
A motor 60 köbös, de én 50-et adtam meg.
Kitöltöd az alvázszámot, (és a többi adatot) beírod hogy 50 ccm és kész.. megkötöd, kinyomtatod.
Én még olyanról nem hallottam, hogy a biztosítónak meg kell mutatni a motort.
Nem hurroglak le, de szólok, hogy biztosítási csalásnak minősül, ha nem a valódi adatokat adod meg a járműről.
Nem részletezem mivel jár, legyen a te gondod, röviden annyit, hogy nagy bajjal is járhat...
A konkrét kérdésre annyit, hogy egyetlen biztosítót sem érdekli a járműved, ők a megadott adatok alapján dolgoznak, kifizeted a kért összeget, nem érdekli őket az autó, motor... az más kérdés, hogy mi van akkor, ha kiderül a csalás ( a rendőrség a kisebbik rossz)
Mondjuk kárt okozol egy sazlon-új többtízmilliós autóban. Nem sokat, csak meghúzol három elemet, letöröd a tükröt, véletlenül. Kiderül a csalás. Biztosító nem fizet.
Felkészülhetsz rá, hogy a büntetőjogi következmények mellett a károsult el fogja tőled perelni az okozott kár összegét... jobb esetben, rosszabb esetben lever(et)i rajtat úgy hogy többet nem lesz gondod kötelező biztosításra (kerekesszékre nem kell...)
Végül is tök mindegy, hogy kinek és mit mondasz. Lehet mesélni akár szerződéskötéskor a biztosítóban, vagy vakítani balhé esetén a helyszínelőnek, de ha kiderül, hogy az általad közölt adatok hamisak, akkor bukta!
És akkor sem "kell" neked a motort bemutatni, hanem ők megnézik kérés nélkül. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!