Mitől függ a biztosítóknál a KGFB mértékének változása?
Értem ezalatt, hogy ugyan azon autóra, a bónusz fokozat emelkedésekor, mi befolyásolja azt, hogy a KGFB mennyivel lesz olcsóbb, vagy drágább.
Példa: Egyik haverom tavaly B2-ben 22.000-et fizetett, idén B3-ban már 25.000-et kell neki fizetni ugyan annál a biztosítónál.
Ez miért van? Mi befolyásolja ezt a díjváltozást?
Megnyugtathatlak, hogy nálam is így van.
Tavaly A00-ról B01-re nőtt a bónuszom, a biztosítási díjam pedig nőtt. Most már megküldték a papírt, hogy 1,5 hónap múlva ha nem okozok addig kárt, B01-ről B02-re nő a bónuszom, a fizetendő díjam pedig tovább emelkedik.
Kb a biztosítók pofátlanságán múlik, hogy mennyit emelnek.
Ami még érdekesség, hogy épp most kalkuláltattam magamnak, hogy ha felmndom a biztosítást, majd újra kötök egyet ugyan ennél a biztosítónál a B02-es bónuszommal így csak ugyan annyit kell majd fizetnem mint annak idején A00-ban.
Ez azért nem teljesen így van igen a biztosítónak is meg kell élnie valamiből na de nem a kötelezőböl teszi mind ezt
ha emelkedik a biztosítás díja az azért van mert azon a területen megnőtt a balesetek száma így a biztosító díjat emel mivel a veszélyközösség összkárait nem biztos hogy tudná fedezni , pl székesfehérvár pest felé "néző" fele drágább mint a belváros mivel ott több a baleset
Első és harmadik válaszoló.
Köszi. SZóval ha adott évben a biztosító magas profittal zár, a kevés baleset miatt, akkor a következő évben a KGFB B/M besorolására nagyobb mértékű kedvezményt tud adni. Ha jól értem kb. ez a lényege.
2-nak. Szerintem válts biztosítót. Én B1-ben majdnem 10.000-el kevesebbet fizetek mint haverom B3-ban. Ő az Allianz-nál van én a K&H-nál. Nézd meg egy netes kalkulátorral, neked hol lenne a legolcsóbb.
Már megtettem. Mármint a kalkulálást.
Ha a mostani biztosításomat felmondom és újrakötöm kb 6000Ft-ot spórolnék egy év alatt.
Egyébként ez (Aegon) a második legkedvezőbb ajánlat fej-fej mellett a K&H-val. Kb 8000Ft-ot spórolnék, ha átmennék a Wabererhez. Ez tűnik a legkedvezőbbnek. Csakhogy internetes fórumokon nem épp pozitív véleményeket olvasok erről a biztosítóról. Így az a plusz 2000Ft nem tudom ér-e ennyit.
Megnéztem az Allianz kalkulátorát. Az nagyon durva!!! Majdnem háromszor annyi lenne a biztosításom, mint most!
Úgyhogy köszi, azt kihagyom, nem hiszem hogy a kód sokat javítana rajta.
azért nézze már meg valaki, hogy mennyire nyereséges a biztosítóknak a kgfb üzletág...
Stevefiú: "kiszámolom neked máshogy is" milyen módszered van? felveszed az 100kw-os kocsit utánfutónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!