Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan gyútsam be az autót és...

Hogyan gyútsam be az autót és hogyan induljak el vele?

Figyelt kérdés

Tudom, hülye kérdés de gyakorolni akarok és az alapokat sem tudom. Persze lesz mellettem egy jogsis személy de nem akarom hogy azt lássa, ahogy semmit sem tudok.

A nyár közepe felé tervezem az autóiskolázást és addig felakarok készülni a gyakorlati részéből. Nem főúton hanem mellékutakon és az erdő köt fogok gyakorolni apám kocsijával.

Ultra gáz, hogy nem tudom elindítani sem. Kérlek titeket, hogy adjatok tanácsokat. Előre is köszönöm!

2015. máj. 31. 20:55
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nem érdekel a törvény ezzel kapcsolatban. Felmértük a terepet és biztosak vagyunk abban, hogy a lehető legkisebb a veszély. Ilyenkor még gombázni sem járnak az erdőre és vadászat sincs. Szóval nagyon kicsi az esélye annak, hogy elütök valakit, vagy nekimegyek egy másik járműnek.

Megjegyzem, hogy nem lopjuk el apám kocsiját, ugyanis a sógorom lesz az, akivel elmegyek vezetni. Neki pedig megengedte apám, hogy bármikor kölcsön vegye az autóját. Ők, akkor is törvénybe ütközik de ennyi kockázatot merünk vállalni, nem vagyunk nyuszik. Mások sokkal veszélyesebb dolgokat csinálnak a környékén, mégsincs semmi baj belőle.

Ja, és hidegen hagy az, hogy hibásan írok. Szerintem nem ejtettem akkora hibákat, hogy olvashatatlan lenne a szövegem. Ha odafigyelek és nem vagyok fáradt, akkor hiba nélkül is tudok írni. De nincs íróverseny! Vagy mégis? Bocsánat!

A szánalmas egoista emberek a felsőbbrendűségi koplexusukkal álandóán leugatnak, még a legapróbb hibáért is. Jaj hát ez normális, ők tökéletesek hozzámképest. Elnézést!

A hab a tortán az, hogy a kérdésre válasz még most sem jött. De már nem is kell ilyen emberektől!!!!

Mégegyszer köszönöm, ment a piros pacsi.

2015. jún. 1. 00:26
 12/30 A kérdező kommentje:
Ok és nem ők. Ez a buta tablet automatikusan kiírja a szavakat.
2015. jún. 1. 00:29
 13/30 anonim ***** válasza:

" Begyújtás: beöntesz 3 liter benzint vagy gázolajat az autóba, majd bedobsz egy égő gyufát."

Kiegészítés: a gázolaj nem gyullad meg így :)

2015. jún. 1. 07:35
 14/30 veterán vas ***** válasza:
100%

Kell oda "segédanyagnak" még egy kis benzin is.

(lásd Molotov-koktél)

Egyenlőre ez tűnik a leghatékonyabb megoldásnak ebben a kérdésben. :)

2015. jún. 1. 08:01
 15/30 anonim ***** válasza:
50%
Nem is lenne zzel az egész vezetésgyakorlással semmi gond, ha elzárt területen tennéd. De mint te is írtad NAGYON KICSI annak az esélye, hogy elütsz valakit. Látod azt a nagyon kicsit? A nagyon kicsi az nem semmi... Legyen akor 0,0001% is, de mégiscsak ott van, az esély, és ilyen helyzetben azt kell észrevenni. És erdőben ne akarj 40-50-el "száguldozni", mert ha emberek nincsenek is, de állatok szerintem gyakrabban rohangálnak arra, mint egy nagyvárosban, és ha egy 200 kilós őz befigyel az ablakon attól könnyen el tudod dobni az agyad.
2015. jún. 1. 08:36
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ki nyomja le a válaszaimat, de tudom mit beszélek.

Vizsgázott túravezető vagyok, tanultam, mit szabad erdőben, és mit nem. Az erdei utakon TILOS autózni.

A kérdezőnek meg üzenem, hogy nem azért mert elüt egy gyalogost, hanem az erdő ökoszisztémájának védelmében.

2015. jún. 1. 09:02
 17/30 anonim ***** válasza:

Nem érdekel a törvény ezzel kapcsolatban. - A törvény majd irántad fog érdeklődni, amikor ott állsz a bíró előtt.

Én nem adnék ilyen embernek jogsit.

2015. jún. 1. 09:04
 18/30 anonim ***** válasza:

Kuplungot teljesen benyomva tartod (csak azért, mert ha véletlen sebességben van, akkor ránt egyet majd lefullad), ráadod a gyújtást (kulcsot a második kattanás után továbbforgatod, és amikor beindult a motor, elengeded.)

Beteszed 1-be, kéziféket kiengeded. Kuplungot elkezded nagyon finoman felengedni, és amikor megröccen az autó, a fogásponton tartod. Ha lelépsz róla, lefullad. Adsz egy kevés gázt mellé, majd ezzel egyidejűleg finoman engeded fel a kuplungot. 2-2,5k fordulatnál jöhet a következő fokozat (gázról lábad le(nem leugrasz), kuplung be, váltás, kuplung fogásponton megtart 1-2 másodpercig, majd finoman felenged és közben finoman adod neki a gázt).

Megállásnál nem csak a féket nyomod, hanem a kuplungot is, ugyanis ha nagyon leesik a fordulatszám, lefulladsz.

Beteszed üresbe, leszállsz kuplungról, behúzod a kéziféket, lelépsz a fékről is, leállítod a motort.

Dióhéjban. De ez gyakorlás nélkül úgy sem fog menni. Kb. mintha egy vaknak próbálnád elmagyarázni mi az a piros szín. Én is amondó vagyok, hogy oktatóval csináld csak, az okokat nem fogom leírni, mert fölöttem már kiosztottak páran. Viszont ami a legfontosabb: Akivel mennél, nem oktató, nincs ilyenhez türelme, a saját (legtöbbször rossz) rutinját próbálja rád erőltetni, és nincsenek pedáljai, hogy beavatkozzon, ha bármi gáz van.

Én is ugyan így mentem vezetni, hogy kb. azt sem tudtam hol a kormány. És örülök, hogy előtte nem is mentem senkivel, mert tudom, hogy rosszabb lett volna.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy az oktatónak te vagy a munkaadója, te fizetsz neki. Ha olyan a stílusa, otthagyod, keresel másikat. Biztos, hogyha nem is a városodban, pár kilométerrel arrébb találsz másik magyart.

Sok szerencsét.

2015. jún. 1. 11:44
 19/30 anonim ***** válasza:
((Még jó, hogy "nem írtam le" az okokat.))
2015. jún. 1. 11:47
 20/30 veterán vas ***** válasza:

Előző életében a #18-as válaszadó biztos hittérítő volt a pigmeusok földjén.

Olyan szépen ír, és olyan jólelkű! :D

2015. jún. 1. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!