Trabant N 1.1 LIMUSIN gépjárművembe szeretnék valahogy szivargyújtót és rádiót szerkeszteni. Valaki valami tipp?
Nem értem a kérdéest.
A műszerfalon meg van a rádió helye, ha nincs előkészítve, akkor be kell vezetékezni: gyújtáskapcsolóról kapcsolt pozitív kell, testet találsz bárhol, és ha máshonnét nem, az akksiról egy biztosíték közbeiktatásával viheted az állandó pozitívot. Erre még a szivargyújtó csatlakozót is rákötheted, bár talán van a Trabiban is 12V-os csatlakozó a műszerfal alatt, csak épp "keleti" szabványú, de ki lehet cserélni.
Miért, nincs az autóban használható akkumulátor?
Szerintem inkább bízz meg ezekkel egy szakit...
:)
Te lehet jobban,bár megoldható otthon.
De sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet.Ha nincs agyon vezetékelve a rádiót viszonylag könnyen be tudod kötni,úgy hogy a biztosítékokról veszel le feszkót.
Nekem már elektromos ablak,központizár,riasztó,hifi stb... van és jobbnak láttam egy új biztosítéktábla beépítését.
De emlékszem mikor a még csak hifi ment bele.
A rádiónak kell ugye egy állandó 12v és egy gyujtáskori.
Az állandó 12 vel nincs gond azt leveszed egy olyan biztiről ahol állandó.
A gyújtáskorival már gond van,ugyanis a trabin nincs egyes gyújtás.
Kormányzár,gyújtás,indítás.Ez a három állás van a gyújtáskapcsolón.Így álló motornál ráadott gyújtásnál nem használhatod a rádiót(ugye nem kell részleteznem miért)
A megoldás vagy egy új gyújtás kapcsoló beépítése amin 2 állása van a gyujtásnak(ami macerás) vagy megint leveszel egy állandó 12v-ot és közbe iktatsz egy kapcsolót.
Nekem utóbbi van egy sima nyomógombos kapcsoló van a gyujtáskapcsoló mellé beépítve.
A szivargyújtó meg megint hozol egy 12v-ot a fő kábelről vagy rosszabb esetben az aksiról.Közbe iktatsz egy megfelelő biztosítékot letesteled és kész(bár nem ajánlom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!