Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a teendőm ha a szerelőm...

Mi a teendőm ha a szerelőm leöntötte savval a motorszámot szerelés közben véletlenül és az olvashatatlan. Eladtam a kocsit és ezt elfelejtettem. Az eredetiségvizsgán derült ez ki az új tulajnál. Mi a teendőm?

Figyelt kérdés

2015. máj. 29. 01:31
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ha a vevővel nem sikerült megegyezni, és ő feljelentést tett ellened, nincs más teendőd, mint várni a rendőrség megkeresését.
2015. máj. 29. 13:18
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Véletlenül leöntötte savval. Mert az csak úgy megy. A motortérben sav csak az akkuban van, abból nem szoktuk kiöntözni. Néha kimegy belőle, de nem annyi, amennyivel ki lehetne savazni a motorszámot. Ha meg mégis, akkor nem csak a motorszám lesz olvashatatlan, hanem a fél blokkot belepi a rozsda.

De a szerelő véletlenül csak a motorszámot öntötte le savval. Hogy ugyan mit savazott a motortérben, rejtély. Ritkán használunk ugyanis savat autószerelés közben, főleg úgy, hogy csak a motorszám kapjon belőle.

Szerintem az a megoldás, hogy vissza kell vinni a szerelőhöz, hátha most épp egy számbeütő lesz a kezében, mikor szereli az autódat és véletlenül pont a gyári motorszámot fogja beütni vele. Megbotlik, elejti vagy mit tudom én.

2015. máj. 29. 16:27
 13/17 anonim ***** válasza:

347. § (1) Aki

a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,

b) olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el.

(3) E § alkalmazásában egyedi azonosító jel: az olyan dolognak, amelynek a birtoklását vagy rendeltetésszerű használatát jogszabály hatósági engedélyhez köti, a gyártónak vagy a hatóságnak a dolgon, illetve annak alkotórészén alkalmazott, egyedi azonosításra szolgáló jelölése.

Nem mellesleg, mivel az eredetvizsgáztató hatósági jogkörben jár el, köteles kezdeményezni az eljárás megindítását. Ha ultramákod van, akkor erre nem kerül sor.

2015. máj. 29. 17:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Valami rosszat írtam?

:(

2015. máj. 29. 17:35
 15/17 anonim ***** válasza:

# 8:

Valami rosszat írtam? Névtelenül kötekedsz, te vagy az a Mikulás74?

2015. máj. 29. 17:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Még nem vettem és nem is adtam el gyanús azonosítóval semmit. Vételnél meg szoktam nézni a számokat a vaksi szememmel.

Ha pedig ilyen járgányt adnék el, akkor rábeszélném a vevőt - pedig ellenzem a dolgot - hogy üzembentartóival vigye el, hiszen akkor nem kell eredetiség vizsgálat!

:)

No persze, ha már megbukott a dolog, akkor nehezebb szépíteni.

2015. máj. 29. 18:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Aha, véletlenül... és még ha olyan erős sav is volt, hát hagyta rajta pár percet biztos ami biztos... na és persze pont az egészen végigfolyt, teljesen olvashatatlanná téve... :D

Na mindegy, ha igaz is a történet, egyetlen esélyed van, eltipegsz a szerelőhöz, és ráveszed, hogy tegyen vallomást hogy valóban így volt ( Ami elég nehéz lesz, tekintve, hogy utána a szerelő kapná az áldást, tekintve, hogy még ha véletlen is volt, nem lett azonnal bejelentve a dolog... )

2015. máj. 30. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!