Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » SEAT 2.3 V5 és ALFA 2.5 V6...

SEAT 2.3 V5 és ALFA 2.5 V6 városba?

Figyelt kérdés

Üdv!

Jelenlegi kisköbcentis városi cirkálómat szeretném valami nagyobbra cserélni. Félreértés ne essék, nem cerkahosszabbítás a célom, csupán imádok vezetni, és minden vágyam egy olyan autó, aminek gyönyörű hangja van, és bárhol meg lehet jelenni vele, ugyanakkor egzotikus és nem BMW.

Tehát kinéztem a SEAT Toledo 2.3 V5-ös változatát, és ellene küzd az Alfa Romeo 156 2.5 V6-os. A kérdésem nem fogyasztással kapcsolatos, hanem inkább az érdekelne ilyen nagy köbcentis szívómotorok hogyan viselik ha városban kettyegek vele? Dízelt is néztem, szintén 156-os Alfa 2.4 JTD 5 hengeres motorral. Isteni hangja van, de a sok hidegüzem kinyírná, na meg a kettőstömegű lendkeréktől, és hasonló "olcsó" dízeles huncutságoktól is tartok.

Mondjuk azt hozzáteszem, hogy hetente 2-szer 25km-t mennék vele vidékre barátnőmhöz, ahol azért ki tudom "kormolni", hogy ne macskásodjon el. Szerintetek így tartósak lennének ezek a motorok?

2015. máj. 28. 23:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek, főleg Neked kedves utolsó! Ahogy igértem, elmentem megnézni két V6-os Alfát, egyik az ismerősöm ismőrésének a tudod hogy van, másik meg itt tőlünk nem messze Szlovákiában. Sajnos mindkettő hagyott kívánni valót maga után, úgyhogy ha megint lesz időm a nézelődésre, meg energiám, akkor messzebbre megyek. Dunántúlon több olyan is van, ami tényleg jónak tűnik. Erről a kettőről amiket megnéztem nem is láttam képet, mert ismerősök szóltak, hogy nézzem meg ezt is, azt is, de mostantól csak kép alapján megyek kocsi után.

Még nem mondtam le a SEAT-ról sem, csak az is messze van tőlünk, és ha már elmegyek addig vadászok még pár Alfára azon a környéken, hogy ne potyára autózzunk órákig haverral. Rohadtul sajnálom, hogy városban lakok egyébként, mert amúgy már a 2.4-es JTD-vel is bőven megelégednék, csak már lenne végre egy Alfa :D

2015. jún. 3. 16:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Énis 2,5 V6-os alfát akartam mindenképp venni, és nagyon fájt a szívem értük amiket néztem, de nem találtam olyat ami tényleg jó lett volna. Amelyik jó, azt nem adják el.

A V6-os alfa városba bizony kéri a 14-15 litert ami nem olyan vészes,de tudni kell hogy hiába 190 LE van benne, nyomaték csak 222 ! A 2,4-es JTD-ben (150 LE-s verzióban) gyárilag 305 NM van, és bizony márcsak a turbó miatt is sokkal jobban ugrik mint a V6.

Ez okból is döntöttem a 10 szelepes 2,4-es JTD motor mellett... A fogyasztása sportos üzemben 9L ami szerintem igazán nem sok.

Ha nagyon maximalista vagy, egy igényes chiptuninggal fel lehet tornázni 180 LE 380 NM-re ezt az autót gond nélkül... És akkor még intercoolerről meg hasonló tuningolásokba nem mentünk bele.

Jó a V6 de a V5-nek valami Isteni hangja van :) ...

156 2,4 JTD alfa tulaj :)

2015. dec. 15. 23:32
 13/13 A kérdező kommentje:

Azóta meg is volt az autó, meg el is adtam múlt héten... 2.4 JTD volt a nyerő, és igazából e rövid időn belüli nagy ráfordítások ellenére is fájt a búcsúzás.

Motorikusan még el is ment az autó - bár vásárlás után 1 hónappal lett egy hosszú lista - a karosszéria brutálisan rohadt nem feltűnő helyeken. A gumisnál vettük észre, hogy konkrétan kézi emelővel orosz rulett kereket cserélni, mert simán átszúrhatja a padlólemezt.

Vételár töredékéért adtam el, de azt kell mondjam, a mosoly garantált volt, ha mentem vele (HA mentem vele!). Úgyhogy kedves leendő "élményautó" tulaj: jól nézesd át a verdát, mielőtt beleszeretsz!

2017. jan. 16. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!