Érdemes EvoNeo benzint tankolnom? Miben jobb? (Van rá 18 ft / liter kedvezményem)
Akik EvoNeot tankolnak azok azt mondják hogy hosszú távú utakon csökken a fogyasztás és dinamikusabb az autó.
Van aki a 15 éves suzukiába állandóan azt tankolja.
Nekem sima 1.6-os 4-es Golfom van, de a 16 szelepes, amihez 98-as benzint ír elő a gyártó. Mivel az nincs, így 100-ast tankolok mindig. Eddig az OMV MaxxMotion volt a favorit, nem rossz, klasszisokkal jobb a fogyasztás mint a 95 esetében.
Viszont legutóbb EVO NEO-t tankoltam és a fogyasztásom még jobb lett. Lehet, hogy az utóbbi idők időjárása is közrejátszott (hűvös van, nem megy a klíma), de tény, hogy az eddigi 7.8 - 8 literes fogyasztásom nagyjából ugyanazokon az útvonalakon közlekedve lement 7 literre. Igaz, a nyári szabadságok miatt a dugó is kevesebb...
Minden esetre teljesítménynövekedést én nem tapasztaltam. Ha nagyon akarom, be tudom mesélni magamnak, hogy jobban megy, és jobban is megy, mivel az alacsonyabb kompressziótűrést a motorvezérlő az előgyújtás állításával kompenzálja, ami effektív teljesítménycsökkenéshez vezet, de ez nem vagy alig érezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!