Mekkora túrán kényelmes egy sportmotor?
98as gsx-r em volt tavaly. én majdnem 2 méteres vagyok. az első 100km után kezd el fájnia valagad:D ha tartasz 100km-enként pihenőt, akkor ki lehet bírni egy nap 4-500km-ert. egyszer egy seggel tettem meg kb 200km-t, de utána elég nagy fájdalmaim voltak:D
amúgy ezek az új modern gépek már kisebbek méretre mint a régebbiek, szerintem elég kényelmetlenek lehetnek
Nekem GSXR1000K4-em van.
A legtöbb amit egy seggel mentem vele az olyan 700 kilóméter volt, Kaprunba mentünk Ausztriába. Másnap-harmadnap ott helyben 300-350-km naponta, majd haza 700, szakadó esőben. A csapat egy CBRXX1100-ból és egy VTR1000SP2-ből állt. Nekem utasom is volt, oldaltáskák, tanktáska. Mindig mosolyogva, bohóckodva szálltunk le. És ha kellett volna, mentünk volna még. Idén vagy Andorra lesz vagy ha minden jól megy Gibraltár, persze ugyanezekkel a vasakkal.
Fontos, hogy milyen ruhában van az ember. Farmerban pl. 150-200km után végem van. De a bőrruha segge párnás. Azzal bármennyit el birok menni. A tempó sem mindegy, ha nem kell 100körüli tempókkal szarakodni, akkor már megtart a menetszél, nem durran be az egész karod, ahogy tartod magadat. Jó utat!
Ahogy szokás mondani: Húzzd a gázt, vagy húzz haza... :)
Motor és alkat függő!
Nem ritka nálam a napi 200km és még esőben is motorral megyek.Sajnos a legtöbb távom csak max 400km volt(oda-vissza 200-200).
Nekem a mostani gépemen ha nem tudok menni minimum 150el akkor a térdem körül fáj meg másnap a vállamon érzem.
Régi gépemen nem volt ilyen(így sportgép és sportgép közt eltérés van)
Nagy túrahátitáskát használok és ha több kiló cucc benne akkor 200-220 felett kényelmetlen meg 100km táv után mikor megállok bizony érzem a vállamon.De az érzés,hogy tudok haladni viszi a pontot!Én még 50évesen is sportmotort fogok használni közlekedésre.
cimbim akivel több ezer km -t megyünk együtt éves szinten fejidomos túra gépe van és neki semmi pénzért nem kellene megint sportgép(volt neki).Szerinte ami még nem veszélyes igaz szabálytalan arra egy korszerű fejidomos 600as "naked" is elég.
Lassan 10éve van japán gépem és mindjárt 30vagyok előtte meg szoci mocijaim voltak tizenéves koromban.
Kb. évi 20e km -t gurulok 2keréken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!