Nissan Almera 2001 1.5 fogyasztása érdekelne. Milyen egy átlagos 100 km/l fogyasztása az autónak?
Gondolom te írtad ki a másik kérdést is, így csak egy helyen válaszolok. Én jó autónak tartom, de szánj rá kicsit többet egy 2003 utáni ráncfelvarrottra. Nagyon sok mindent módosítottak rajta, és 850-ért már egész szépeket láttam pár hete hahun.
Eléggé kétarcú ez az autó, ezért nagyon eltérőek a vélemények róla. A többi hasonló korú autóhoz képest hosszú a váltója, ezért érződik "lomhának", cserébe viszont nyomatékos alul, ezért hamar fel lehet kapcsolni, hiába hosszú az áttétel. Aki ezt felismeri, annak keveset eszik, aki meg egyesben veszi a 90 fokos kanyart, annak sokat. Szerintem az ötöse még lehetne hosszabb is, úgy még kevesebbet fogyasztana városon kívül.
Az enyém 10 éves elmúlt, 178 ezer km alatt 6.04 a teljes átlag, de ez nyilván használattól függ. Hideg garázsból indulva télen, rövid városi utakon megevett 7.5-öt (többet nem nagyon), nyáron hegyi utakon 5 körül eszik. Mióta fűtött garázsban lakik, télen se megy 6.6 fölé. Autópályán érdemes a külső sávban maradni, 130-140-ig gyorsítva 6.5 körül eszik, 110-120-nál viszont csak 5.6-5.8.
Megbízhatóságát tekintve szerintem nagyon jó, nálam a fényszórócsere (típushiba) és egy váltófelújítás volt zsebbenyúlós 168 ezer km után, azon kívül semmi. Még a gyári kuplung, gyári lengéscsillapítók, gyári klímatöltet van bent, semmi nyoma fáradásnak.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Szia!
Pontos adatot tudok mondani!
2004-es 1.5-ös 90 Le almerám van, egy tank benzinnel
(52 liter) mentem 734 km-t.
Ebben fele fele arányban van lakott területen kívüli hosszú távú út és nagyvárosban, hideg motorral megtett 2-5 km- hosszú "bevásárló" út. Az átlag így 7 felett van kicsivel.
A Vezetési stílusomat tekintve nyugodt vezető vagyok, hidegben nem taposom és max 3 ezernél feljebb kapcsolok.
Így jött ki az említett fogyasztás, november vége december eleji időjárási körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!