Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A megállóból induló buszt el...

A megállóból induló buszt el kell engedni?

Figyelt kérdés

Éppen a kresz vizsgára gyakorlok, de valami nagyon nem stimmel... a "SZAKOE" oldalán tesztelek, de valami feltűnt. Én nekem régen azt mondták, hogy el kell engedni a buszt ha indexel, de az oldal szerint nem. Van megoldókulcsom de ott is a "nem" szerepel, ami szerintem szintúgy helytelen. Most akkor?

[link]

2015. máj. 24. 20:54
1 2
 11/11 Iváncsi József ***** válasza:

Az autóbusznak sehol nincs elsőbbsége és soha nem is volt!!! 2006-ban sem! Buszvezető vagyok! A kresz szerint:

"Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni." Ugyanakkor a buszvezető csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.

Ha nincs szövegértési gondod, akkor megérted. Elsőbbsége ugyan nincs, de segíteni kell lehetőség szerint. Sajnos ez egy gumiszabály.

2017. aug. 21. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!