Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volt már nézeteltérésetek...

Volt már nézeteltérésetek márkaszervizekkel?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ti vittétek a motorolajat, és nyafogtak, hogy ha nem ők adják az olajat akkor nem lesz érvényes a garancia.

Az olaj megfelel a gyári ajánlásoknak egyébként.

2015. máj. 21. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Még régebben, volt egy Opel Campo (Isuzu motoros dupla kabinos 4x4 - es pick up, ma már nem igen látni) kocsink. Újonnan vettük (Opel Toth), hordtuk szervizbe, olajcserékre ahogy kell. 60 ezres szerviz következett, közlik, jó, ebben benne van többek között a vízpumpa cseréje is, ami 60 ezer forintot kóstál (majd' 20 évvel ezelőtt). De mi a francért kell cserélni, semmi baja a vízpumpának? Nem engedtük kicserélni, duzzogtak, mikor a kocsiért mentünk összekenték fagyállóval vízpumpa környékét, mintha szivárogna. Attól kezdve máshová hordtuk szervizbe a kocsit.

Pár év múlva 160 ezer km - el adtuk el, ugyanazzal a hibátlan vízpumpával.

2015. máj. 21. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:

BMW márkaszervíz: Kilopták a fényre sötétedő tükörlapot és kicserélték egy olyanra, amiben meg volt folyva a speciális réteg (aki már látott ilyet tudja milyen, elég tipikus hibajelenség). Ott nem vettük észre, délután már következtetesen tagadták, hogy ők cserélték volna ki.

Suzuki márkaszervíz (hiteles autó):

3 évig hordtuk oda a céges autót, mert kötelező volt a hitel miatt. 3 év után már nem kellett a gari miatt hordani, illetve télen megtörtük az első lököst, elvittük a saját szerelőhöz. Végig ott voltam (haver). Mondtam ha már hűtőt kell cserélni cseréljünk olajat és szűrőket is.

- légszűrő FEKETE volt

- Olaj olyan volt, MINT A KÁTRÁNY, fekete és alig folyt

- Olajszűrő olyan rozsdás volt, mintha 20 évet állt volna valahol

Természetesen "hivatalosan" már 6 alkalommal volt szűrő és olaj is cserélve benne....

Peugeot szervíz:

Új, szalonból vett autó 6 hónapos korában motoros ablakemelő behalt és jobb hátsó ajtó nem záródott rendesen. Fábián szerint ez nem garanciális hiba (??), mert biztos "játszottunk az ablakemelő gombjával (wtf?!).

Biztosítéktáblából 500 km-enként kihullott valami biztosíték, ilyenkor az autó nem indult, csak ha kiszereltük a táblát és megmozgattuk az összes biztosítékot (mivel nem tudtuk melyik a rossz). Szerintük ez "előfordul, normális" - természetesen szintén nem garanciális probléma.

2015. máj. 21. 18:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Első autómon 3 hetes korában már nem törölt az ablaktörlőlapát.Azt mondták a gumialkatrészekre nem érvényes a garancia.Oké mondtam, de ez a lapát semmit sem üzemelt még. kicserélték nagy nehezen úgy, hogy egy átadásra váró új autóról levették a lapátokat, és kicserélték az enyémre. szerintem az enyémről is lelopták anno.A gyári olaj ajánlás SL-SM teljesítmény szintű 0w-20, vagy 5w-30 olaj. Nyávognak SN 0w-30-as olajamra, hogy az nem bele való.Most lejár a 3 éves garancia, és viszlát márka szerviz.(Carmo Suzuki Nyíregyháza)
2015. máj. 21. 19:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Az olajcserét én mindig végig nézem,Tetszik nekik vagy sem.

nálam ezt nem tudják elsumákolni.

2015. máj. 21. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!