Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan adjam el az autómat?

Hogyan adjam el az autómat?

Figyelt kérdés
Tehát mit, és hogyan mondjak, hogy minél jobban jöjjek ki a helyzetből, a vevő ne alkudjon sokat, mit csináljak az autóval, hogy szebbnek, jobbnak látszódjon? Nem egy nagy értékű autó, vannak hibái. (Elég sok, bár mind apróság)
2010. febr. 24. 22:44
 1/8 anonim válasza:

Hát mindenesetre "ne fényezd túl" a kocsit, mert visszaüthet. (mondjuk a sok "rejtett hibáért" majd visszaperli tőled a pénz egy részét az új tulaj).

Inkább nézz szét a neten, hogy hasonló korú, típusú autót mennyiért kínálnak, aztán mosd le a kocsit, és döntsd el az árát. Nem kell "túlspilázni".

2010. febr. 24. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:
korrektül. Ha sz@r akkor ne akarj rajta meggazdagodni.
2010. febr. 24. 23:09
 3/8 anonim válasza:
hasznalatauto.hu
2010. febr. 25. 02:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Így van, korrektül. Én úgy adtam el, hogy minden általam ismert hibáról tájékoztattam a leendő tulajt (ez az adásvételibe is fel volt tüntetve). A hirdetéskor egyértelműen tudatosítsd, hogy az ár irányár, vagy fix ár. A helyedben kitakarítanám kívül-belül, esetleg egy kis szilikon a műszerfalra, meg amin megfér. A műanyag vagy gumi részek (pl nálam az ajtó díszléce és a kilincs) is egész szép lett tőle. Ugyanakkor kérj kölcsön, vagy vásárolj (párezer ft) polírgépet/korongot/pasztát és told át a kasznin, csodákat művel. Természetesen a lehúzós/rámenős vevő ezeket pont leszarja, de egy egységsugarú "gyereapjukvegyünkagyáreknekegyszépóttót" típusú vevő egész biztos értékeli.
2010. febr. 25. 11:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Értem, és köszönöm, nem akarok én meggazdagodni rajta, meg átverni sem senkit, csak minél jobban szeretnék kijönni a helyzetből. Nem százezres nagyságrendre gondoltam, csak hogy 10-20 ezer forinttal többet adjanak érte.

Egyébként melyik a jobb? A fix ár, vagy ha az általam gondolt árnak fölélövök egy kicsit, és úgy hirdetem meg? A végén úgy is csak addig mennék le, mintha fix ár lenne.

2010. febr. 25. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Alkudni mindenki próbál.
2010. febr. 25. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ember szeret nyerni, ezért állsz te is így ehhez a kérdéshez. A vevő is ember, ő is nyerésnek értékeli, ha kicsit le tudja nyomni az árat, ettől valahogy jobb lesz az önbecsülése :) Szal lődd a minimum ár fölé 5-10%-kal legalább.
2010. febr. 25. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát a mai világban nehéz eladni bármit is.Ha drágán akarod meghirdetni,akkor a kutyát nem érdekli,ha reálisan,akkor úgy is alkudoznak,ha olcsón,akkor meg gyanús lesz.Ha szabadulni akarsz tőle,ne tíz-húsz ezer forinton bukjon!
2010. febr. 25. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!