Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki milyen autót javasol...

Ki milyen autót javasol taxizáshoz? Debrecenben megéri csinálni? Milyen költségekkel jár ez az egész? A leglényegesebb pedig hogy megéri-e?

Figyelt kérdés

Most szeretnék kezdeni taxizni Debrecenben idén vagy jövőre és jó lenne valaki aki ebben benne van és nem okozna neki nagy gondot ha 1-2 kérdésemre válaszolna.

Cserébe tudok adni 1-2 autóhifis infót :)

2015. máj. 17. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Az autó a legkevesebb szinte.Nyilván üzemtakarékos legyen.Kell vállalkozói igazolvány,ha egyénileg akarod,nem pedig társaságnál,és az ezzel járó havi költségek,adók.Kb.60-70 ezer.(azt hiszem)
2015. máj. 17. 13:38
 2/4 Koaxk Ábel ***** válasza:
97%

Én amúgy nem értek a taxizáshoz, viszont pont ez a szakma az ahol nem biztos, hogy mindig az ésszerű választás a nyerő.

Mármint arra gondolok, hogy nyilván valami olcsó verda lenne az ésszerű, például valami Dacia vagy Suzuki...

Viszont ott a másikfele, hogy lehet én sznob vagyok, de ha már taxiba ülök, az legyen már valami "normálisabb" autó...

Azaz valószínűleg nem ok nélkül futkos rengeteg Mercedes taxi...

Persze én Budapesten élek, vidéken nem tudom mennyire sznobok az utasok.

2015. máj. 17. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Városi üzemre Toyota Priust vennék, néhány évesen. Automata váltóval, hogy kímélje a térdet. A taxisok akiket ismerek átlagosan megélnek belőle és már több évtizede csinálják. Megérheti Debrecenben taxizni, nem szegény és nem túl kis város. A költésekből a legnagyobb az autóvásárlás. Részben hitelre venném és leíratnám az adómból egyéni vállalkozóként a törlesztőket. Ezt egy könyvelővel kell megbeszélni. Vannak még költségei a taxis tanfolyam, taxis vizsga, az autót is fel kell készíteni, levizsgáztatni. Másfél millióval talán el lehetne indulni. A kapcsolatok is kellenek, csatlakozni kell egy taxis társasághoz, ahol diszpécserszolgálat működik és lehet használni a drosztokat.
2015. máj. 17. 20:27
 4/4 lupara ***** válasza:
Kivülállóként én úgy látom,régóta túlkinálat van taxis szolgáltatásból.Követelmények száma magas,végrehajtásuk költséges.Fiatal évjáratú taxizáshoz felszerelt autóval állhatsz csak ki,minden létező engedély birtokában.Ez sokba fog kerülni.Ezzel szemben kell egy telitett piacon,éves szinten munkát találnod.Helyedben átszámolnék minden költséget,és alaposan körülnéznék,hiányzok -e erről a piacról.
2015. máj. 17. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!