Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljes motortisztítás, Einhell...

Teljes motortisztítás, Einhell fűkasza. Bevállaljam, hogy megcsinálom magamnak?

Figyelt kérdés

Jó műszaki érzékem van, szeretek utánanézni ilyesminek, és mindennél jobban szeretem, ha kívül-belül "szem előtt volt" a gép, amit használok, tehát inkább én intézem a karbantartást. A mocizás kimaradt az életemből, nagyjából a laikus dolgokat tudtam a kétüteműről a fűkasza megvásárlása előtt. Történt egyszer, hogy átnéztem így késő tavasszal a gépet, és kormot láttam a dugattyú tetején. Kitisztítanám, csak ugye a hengercsavarok nyomatékkulcs nélkül rejtenek izgalmakat. Szabad azért így hozzákezdeni, vagy inkább költsek rá, ráadásul veszítsem szem elől? :D :D

A hengerfej (vagy inkább henger-forgattyúsház) tömítést kell cserélni ilyenkor, vagy visszatehető a régi? Néztem part listet, bár rendelni nem tudom, honnan kellene, nem találja a google. Gondolom érdemes főtengely szimmeringeket is berendelni... Mi kellhet még ilyenkor, "ha már szétszedjük" alapon?

Mivel fullszintetikus olajat használok a legszuperebb benzinnel, és tisztán tartom a szűrőt, ügyelve, hogy a helyén is legyen (egy elég idióta és ritkás szivacs, szoktam halványan átitatni a 2T olajjal), és küldöm a száját, nem engedem ki a gázt, ha nem muszáj, gondolom a túl dús keverék miatt kormosodhat. Egyetlen pacman csavar van a karburátoron, gondolom ő állíthatja a max fordulat üzemanyag-levegő arányát. Majdnem 3000 pénz egy ilyen fejű csavarhúzó, pótmegoldásnak a jól rászoruló benzincsődarab jöhet majd szóba. Gondolom itt is belövöm max fordulatra, és negyed vissza (óramutatóval egyezően), meg legalább valami rpm/tachometer app a telón sasolni, hogy ne menjünk a névleges 9000 fölé (vagy damillal 7500?, úgyis ott használom többet).

Szóval: Összerakható a henger-forgattyúsház (nincs külön hengerfej) nyomatékkulcs nélkül? Felhasználható a régi tömítés? Ha igen, hogyan, mire ügyelve? Milyen karbantartást érdemes még lezavarni az egyébként is szétkapott motoron? Miket kellene előre megrendelni, ha nem akarom, hogy hetekig uralja az asztalt a szétszedett motor? Esélyes, hogy kevesebb korom lesz (ez így kb 20 liter benzin után ilyen), ha utánállítom a karburátort? Esetleg őt is érdemes lenne szétkapni? Ha igen, hogyan, mire ügyelve?

Nagyon köszönöm a segítséget!

2015. máj. 16. 11:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
A karbantartók első szabálya: Nem javítunk meg olyan dolgot ami nem romlott el!
2015. máj. 16. 15:30
 2/19 A kérdező kommentje:
Relatív, hogy mit tekintünk hibának. Ez lehet, hogy tünete egynek. Jó élettartamot szeretnék elérni a cuccnál, ha már nem vehetek Stihlt a ház köré... Meg nyilván jobb ezeken megtanulni a bütykölést, akkor legalább jobbak a kilátások mondjuk egy használt Stihl kaszával. Meg ugye hozzá merek nyúlni a drágábbhoz is, nem úgy, mint a tapasztalatgyűjtő fázisban.
2015. máj. 16. 16:43
 3/19 vfrtom ***** válasza:
61%
Hogy láttál kormot a dugattyú tetején ha nem szedted szét? Ami működik nem javítjuk. Ha valami baja lesz, pl. eltömi valami a karbit, nem veszi a fordulatot, akkor kell foglalkozni vele. Kétütemű motor kipuff nélkül mindig fog kormolni.
2015. máj. 16. 17:57
 4/19 A kérdező kommentje:

"Hogy láttál kormot a dugattyú tetején ha nem szedted szét?"

Ne csináld már!

2015. máj. 16. 18:05
 5/19 vfrtom ***** válasza:
61%
A dugattyú a hengerben van. Tehát hogy láttad, ha nem szedted szét?
2015. máj. 16. 18:08
 6/19 vfrtom ***** válasza:
61%
Illetve bocs, ennyi hozzáértéssel vidd szervízbe, mond el mit láttál és hol. Majd fizesd ki a számlát. És örülj az eltűnt koromnak.
2015. máj. 16. 18:10
 7/19 A kérdező kommentje:
Töki, szerinted hol a gyertya?
2015. máj. 16. 18:12
 8/19 vfrtom ***** válasza:
Benéztél a lukon és ilyen messzemenő következtetést vontál le, hogy szét kell szedni a motort. Töki.
2015. máj. 16. 18:19
 9/19 A kérdező kommentje:
A korom lehet, hogy nem lesz kevesebb. Lehet, hogy nem ég ki mind. Később szét kell szedni. Ne okoskodj, ha nem vagy okos!
2015. máj. 16. 19:06
 10/19 vfrtom ***** válasza:
Akkor te miért teszed?
2015. máj. 16. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!