Ha egy AM6-os motorra 10 foggal kisebb fogaskereket teszek hátra akkor mennyivel lesznek hosszabbak a sebességek, illetve mennyire lesz gyengébb a gép? A végsebesség lényegesen fog változni?
Szia,
Nagyon meg fogja fogni. Elképzelhető, hogy 10 foggal kisebb nem is kapható. Általában a blokk felőli kis lánckereket lehet fog szám alapján cserélni. És egy két fog különbség is jelentősen befolyásolja a motort.
De szerintem van értelme a cserének, mert ha ritkán motorozol hegyes vidéken - és nem krosszozol, akkor teljesen felesleges a rövid áttétel.
Vannak olyan motorok ahol a lánckerék cserélgetése már nem elég. "Leforogja", ekkor a primerhajtás (kuplung) fogaskerekeivel még lehet játszani.
Remélem segítettem
Keszthelyen lakom, szoval egy ket dombos utszakasz van, de alapbol meg rövidnek talalom a sebessegeket azert gondoltam cserere. neha kimegyek terepre, de nem vagyok valami nagy motoros szoval nem lenyeg hogy akkora ero legyen benne.
inkabb az a fontos hogy nagyobb utazo sebesseget tudjon tartani a motor.
egyebkent 12-es dellorto van rajta eleg kicsi fuvokaval es igy csak 2,9l/100km a fogyasztasa.
az lenne a lenyeg hogy kis fogyasztása legyen gepnek de mondjuk 60-70-es utazon ne porogjon szet. mert nyaron melo miatt majd sokat kell maszkalnom vele.
Köszi a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!