Ha autót veszel akkor fontos neked hogy klímás legyen?
Figyelt kérdés
Úgy látom még ma is nagy szám a klíma, sok autót úgy hirdet a kereskedő hogy nem betűkkel ráírja hogy klímás. szerintem van más extra ami fontosabb. Pl szervo, központi zár. Tudom ez szinte minden autóban van már manapság de a pár száz ezer ft-os kategóriánál nem mindig.
Nekem nagyon fontos. Régebben emlékszem egy hosszabb út klíma nélkül és aznapra kész is voltam. Mint akit kifacsartak.. Most klímával meg se érzem.
Központi zár, szervo pedig már nagyon régóta alap. 10-15 évesnél fiatalabb autó csak elvétve van ezek nélkül.
2015. máj. 10. 20:18
2/16 anonim válasza:
Én klíma nélkül nem vennék autót. A szervó hiánya nem nagy dolog, a központi zár hiánya sme vészes. Viszont izzadni, mint qrva a templomban... :D
2015. máj. 10. 20:19
3/16 anonim válasza:
Olyan 2005-ös renaultot néztem a napokban, amiben nem volt elektromos ablak elöl se (elöl nekem már megszokott az előző autómból, így nagyon hiányolnám), és talán központi zár se volt rajta, ez is hiányzott volna. Végül nem is vettem meg.
2015. máj. 10. 20:19
4/16 Beviz Elek válasza:
Sosem használom.
Mindig bukón van a napfénytető, ha nagyon meleg van akkor kinyitom teljesen.
Az ablakok mindenhol sötétítettek, jól véd, a többit pedig kiviszi a menetszél.
2015. máj. 10. 20:30
5/16 anonim válasza:
Aki megszokott egy extrát, annak már hiányozni fog. Amikor bejött az esőérzékelős ablaktörlő, csak lestem, hogy mi ez a hülyeség. A mostani autómban van, a következőt el se tudom képzelni nélküle. Ugyanez van a klímával, a komfortindexszel, a fűtött első szélvédővel, stb.
2015. máj. 10. 20:31
6/16 anonim válasza:
Őszintén mondom, hogy elgondolkozom rajta, hogy legyen benne. Azért baromira nem mindegy, hogy mikor kint 40 fok van, hiába tekered le az ablakot, akkor is izzadsz, mint zsidó a ladikban, míg a klímás autóba beülsz és jó idő. És még kis távra ez nem is olyan rossz, de aki mondjuk napi szinten sokat van autóban, annak szerintem nagyon nem mindegy.
Nyilván, ha nem lenne rávalóm egy klímás autóra, akkor nem vennék olyat, de ha lenne rávalóm, akkor igen is klímás autót vennék.
Pont most nézegetünk autókat és bizony a klímásakat nézegetjük a férjemmel.
2015. máj. 10. 20:34
7/16 A kérdező kommentje:
a többletfogyasztás nem is számít?
Sokakat hallok h sírnak h emelkedik a benzin ára.
2015. máj. 10. 20:38
8/16 anonim válasza:
Nekem egy 0,5 litert dob rá kb. annyit bőven megér. Pláne, hogy van 3-4 hónap amikor használni kell, de akkor se minden nap. Sokszor nyáron is olyan idő van, hogy be se kapcsolom.
Nagyon nagy többletfogyasztást csak álló helyben és városi tötyögésnél produkál. Ha haladok folyamatosan 80-100-al nincs gond. :)
2015. máj. 10. 20:44
9/16 anonim válasza:
Én pl. ingben dolgozom. Tavaly olyan autóm volt, amiben nem volt légkondi. Parádés volt úgy beérni öltönyben dolgozni, hogy egybeizzadtam az ingem... Sokszor már pólóban indultam és a parkolóban vettem csak át az ingem.
2015. máj. 10. 21:28
10/16 anonim válasza:
a legrosszabb amúgy embernek meg gépnek is,amikor kint 35 fok van,azt belül meg 16 van beállítva......ekkora terhelésnél a klíma folyamatosan üvegen megy(azaz ilyenkor tényleg jelentősen nő a fogyasztás)illetve az emberi szervezetnek sem használ,hogy a 16 fokból kiszáll a 35-be
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!