Autó eladásnak magánszemélyként mi a menete?
Sziasztok!
Ha én magánszemélyként eladom az autómat egy másik magánszemélynek, annak mi a menete?
Odáig oké, hogy írunk egy adásvételi szerződést 2 példányban, ő ideadja a pénzt és viszi az autót.
És utána? Nekem hová kell mennem, miket kell intéznem?
A biztosításokat mikortól mondhatom le, stb?
4 (négy!) példányban írjátok az adásvételit. 2-2db mindkettőtöknek. Neked egy az okmányirodában leadásra, egyre meg ráírják, hogy átvették, azzal mész a biztosítóhoz felmondani a biztosítást (ott már nem veszik el, csak lemásolják).
Az eredetvizsga lehet megegyezés kérdése, hogy ki csináltatja.
Ha a vevő már átadta a pénzt és átvette a kocsit, akkor a forgalmit és a törzskönyvet is adjam már oda, vagy az még nálam marad?
Az eredetiségviszgát általában ki fizeti? A vevő vagy az eladó? És mennyi szokott lenni?
Tehát akkor ez a sorrend?
-Megírjuk az adásvételi szerződést min. 4 példányban
-Eladó ideadja a pénzt
-Én odaadom a kocsi kulcsait, forgalmit és a törzskönyvet
-Az adásvételivel másnap bemegyek az okmányirodába
-Majd az ott adott érkeztetett szerződéssel bemegyek a biztosítóhoz és megszüntetem a biztosítást.
Jó a sorrend vagy kihagytam valamit?
Jó, azt hogy bemegyek úgy értem, hogy beküldöm az okmányiroda által érkeztetett adásvételit.
Akkor lényegében nekem az okmányirodán és a biztosítón kívül nincs teendőm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!