Adott egy Cz175 motor 1968 as évjárat szeretném fel újjítani. Mivel kezdjem?
a motor nem az enyém de a családon belül van és müszaki állapotárol nem tudok semmit, garázsban volt tartva, ponyva alatt volt szóval esső nem verte meg stb.. Több pint egy év tizede be sem volt indítve lehet még reményeket fűzni hozza, állítolag a rozsda nem kezdte meg .
Tippek esetleg valaki tud magyar nyelvű könyveket ajánlani amik online meg találhatóak
szia.
a legfontosabb, hogy ne akard beindítani, nem használna a motornak..
aztán érdeklődj, hogy a nevedre írható-e, mert ennek később jelentősége lesz...
ha belevágysz, akkor szedd szét, kerekek, ülés, tank, sárvédők külön elbánást érdemelnek...dukkó, króm, stb..
a blokk más tészta..ahhoz nagy türelem kell...aprólékosan szétszedni, és átvizsgálni, hogy hol van akár vakrozsda is..
ha nincs akkor tisztítás után összerak, örül..
a többit meglátod, illetve vannak ilyen oldalak, fórumok..
jó úton jársz..az átírást azért javasoltam, mert ha vásárolsz hozzá valamit, akkor jobb ha a neveden van...sokkal könnyebb intézni később is mindent..
egyébkéntjó moci, nekem is volt.
ne szedd szét a motort, inkább olajcsere, a hengert olajozd be, és kézzel próbáls forgatni..persze dekli levéve, átnézed a dinamóját is(szénkefe)
ha simán fut, akkor a tank ellenőrzése után mehet a keverék(van- e rozsda a tankban)
Szia,
Én is az átírásra bátorítanálak. Szürke forgalmis motort névre írni komoly procedúra. Lehet meg se éri, mert a költsége plusz a felújítás összege több lesz mint egy rendszámos motort keresni.
Van azért néhány dolog amit már megtehetsz. Nem restaurálni szeretnéd, így nem kell a tökéletesre törekedni. El lehetne például kezdeni egy alapos üzemanyagtank takarítást. Benzincsap takarítást. Nem csak fújkálni de felkaparni a járatokba beült trutyit. Ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!