A mostanában gyártott audik mind autómata váltósak?
Nem kell félni, még mindig vannak kéziváltós Audik. A modellkínálat nagy részét lehet kérni kézi váltóval is, de vannak motorok, amikhez csak automata társítható.
"Mert én szeretem a manuális váltót és nem tudom elképzelni, hogy lehet irányítani egy autót anélkül"
Körülbelül ugyanúgy, mint kézi váltóval. Csak nem kell kuplungolni és váltani. Elsőre idegen élmény, de meg lehet szokni.
"Ha nincs kuplunk, hogy búgatom a motort hogy közben ne menjen az autó?"
Ez egy rendkívül fontos felhasználási terület, főleg a mai Audik esetében (erősítsük csak a "nagy német ótó" használóira vonatkozó előítéleteket). Egyébként a kézi váltókon van egy igen hasznos funkció: a kapcsolási sémán "N" betűvel jelölt üres fokozat. Ha ebbe teszed a váltót, a kuplung taposása nélkül is lehet rugdosni a gázt és menőzni, milyen jól szól az autó. És nem mész neki a villanyoszlopnak sem - csak el ne felejtsd a napszemüveget, a fukszot, a "magnyóból" meg valami tüc-tüc ordítson, ha a No roxa áj épp nincs kéznél. Na, de vissza a technikához: üres állás az automata váltón is van, lehet játszani a gázzal, ha akarsz.
Köszi tesó látom te kened mire gondoltam :DD
Egyébként tényleg sokat segítettél és még jót is mosolyogtam a válaszon :D
Egyszer kipróbálsz egy S-tronicot, és soha nem kell többet manuális.
Amúgy A4-eket és még A6-okat is lehet kapni manuálissal, de az erősebb motorokhoz már az automata az alap, és ha nincs az extralistán a kéziváltó, akkor tuti nem fognak neked olyat gyártani, max ha elmész a gyárba, és leteszel egy akkora összeget, mint amennyit egy kisebb új autó ér...
És nem csak az Audinál van ez igy, hanem minden márkánál, az olcsóbbaknál is, mert ma már nagyon jó és tartós autómatákat gyártanak, amik kevesebbet esznek és még fürgébbek is manuális társaiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!