1.A 320d-ből annyi van, mint a szemét. Rossz megvenni, mert egy jó állapotút csak nagyon drágán fogsz kapni (de vehetsz egy régi,'99-es évjáratú, 999.999 kilométeres sz?rt is olcsón), amikor meg majd el akarod adni, csak sz?r olcsó pénzért tudod eladni, mert addigra még behoznak az országba vagy 10.000 ugyanolyan 320d-t.
A Passat B5-ből még az újabbak is olcsóbbak, mint a BMW.
2.A Passat használhatóbb a mindennapokban. Nagyon tágas (a BMW szűk), a kombiban már aludni is lehet kinyújtózva akár 190 centivel is. Befér hátra a kombiba egy óriáshűtőgép. A Passat sedanba is van hely bőven.
3.A Passatot olcsóbb karbantartani. Megbízhatóságuk kb. ugyanaz a BWM dzeleinek és a VW PdTdi-nek, esetleg ha sikerül venni egy sima TDI-t Passatból, akkor az most még szinte örökéletű lesz.
2015. ápr. 29. 19:09
2/15 anonim válasza:
Szerintem a faceliftes B5-ben már nem volt sima TDI.
A Passat az egy számmal nagyobb mint az E46, inkább az E60-nal van egy méterkategóriában.
Egy jó Passat sem lesz olcsó, amiket fillérekért dobálnak - mint az E46-ok jelentős részét - az ugyanolyan hulladék.
Én azt mondom, ha kell a hely akkor Passat, ha nem szükséges akkor E46. Viszont mindkettőből kerülendőek az olcsó ismeretlen előéletű példányok.
2015. ápr. 29. 19:42
3/15 anonim válasza:
ha hely kell akkor egyik sem, mert pl. egy Mondeo sokkal nagyobb, ha olcsóság kell akkor egy ennyi idős francia van 5-600ért. Ha egyediség kell akkor Jaguar x-type, ha megbízhatóság akkor Toyota Avensis. Tehát ezek alapján szerintem hülyeség besorolni ezt 2 autót. Ezek janizásra valók, abba viszont még azért a Bmw jobb. Ha meg schumacher vagy, akkor is a Bmw megfelelőbb, ugyanis az ott kezdődik, ahol a passat elfogy.(Erősebb motor, merevebb karosszéria, aktív motortartóbakok, 50-50es súlyelosztás, és persze jó helyen kapar)
2015. ápr. 29. 20:43
4/15 anonim válasza:
A Mondeo talán minimálisan nagyobb, viszont cserébe hulladékárban adják - biztos ennek is oka van :D
Ilyen alapon néz egy normális W210 kombit, abban tényleg van hely :D
A Jag X-type is kisebb, mint a Passat és messze problémásabbak a Jaguarok, mint a kérdésben szereplő két autó. Igaz azzal lehet a legnagyobbat villantani :D
2015. ápr. 29. 20:50
5/15 anonim válasza:
Ezek szerint maradt a Passat, mert jól használható és van presztízse is, mindegyik szempontnak megfelel. (amúgy a 320d pont nem egy versenyautó, a kérdezőnek ezek szerint normális használatra kell autó, ezért is a Passat lesz a jobb a számára)
2015. ápr. 29. 21:14
6/15 anonim válasza:
A passatnak presztízse ? tavaly kb 3500-4000 darabot hoztak be belőle, a bmw-ből kicsit többet. tehát presztízst hagyjuk szerintem. Mind a kettő kinálata elég siralmas. A Bmw tényleg nem versenyautó, de a passathoz képest az. Egyébként a Bmw e46 320d egy nem olyan szétesős autó, ha nincs benn szívósor(ha van ki kell kapni), néha kicserélni a karter-gáz szűrőt és a világból kimegy, ugyanúgy mint a Passat, mellesleg azért az sem olyan problémamentes autó.
2015. ápr. 29. 21:30
7/15 anonim válasza:
A presztizst nem mennyiségre mérik. Ha így lenne, akkor a régi Skoda 120L-nek elég nagy presztizse lenne, mert alig látni belőle néhányat. A Passatnak van presztizse (főleg a B5.5-nek) még úgy is, hogy sok használtat hoztak belőle. Gyorsabb a 320d? Nem sok a különbség (az meg egyenesen túlzás, hogy az 1.9 TDI-hez képest a 320d versenyautó), ha egy 1.9 TDI 129 Le Passatot vesz, abban is van 310Nm nyomaték, amitől megy is rendesen, és azt a motort még dugózni, kendácsolni sem kell, alapból jó lesz. Nem siralmas a kínálata a Passat B5.5-nek, csak épp nem újszerű állapotot kell elvárni egy már nem gyártott modelltől. Hamarabb találni Pasat B5.5-ből normális árban elfogadhatót, mint a BMW-ből. Sokkal használhatóbb a Passat, nem olyan kényes autó, mint a BMW. Maradt a hajtott kerék kérdése. Felesleges, hogy hátul hajtson, nem driftelni kell gondolom.
2015. ápr. 29. 22:09
8/15 anonim válasza:
Szerintem a kedves kérdező nézze meg mind két autót próbálja ki, és majd eldönti melyik tetszik neki, de egyik sem tartható fenn fillérekből, egyik sem próblémamentes, és szerintem egyiknek sincs olyan presztizse, hiszen a bmw a hülyegyerek, a passat a kőműves brigádok autója lett.
2015. ápr. 30. 08:39
9/15 anonim válasza:
Passat jobb szerintem, nagyobb, kényelmesebb, nekem jobban bejön. Ebben már csak PDTDI volt, viszont a hiedelemmel szemben ezekben is az 1.9-esek nagyon megbizhatóak, nézzétek csak meg a mobile.de-n, ahol kiirják a valós km-t. Fenntartása is olcsóbb valamivel.
2015. ápr. 30. 11:26
10/15 SándorÚr válasza:
az a vicces, hogy haveromnak PAssatja van nekem meg E46 kombi, igen az E46-ban szűkebb a hely, de könyörgöm ez egy sport kocsi, írták itt, hogy a passatban lehet aludni... na tessék... Haverom Passatjában minden héten elromlik valami pl.: a fütőművekben 3 lengőkar van vagy mi a rák, az összesen 12, szóval minimum 3-at cserélni kell ha hiba van. A kéziféknél van valami gond csöpög az olaj, ja de nem lehet javítani az egész féknyerget egyben kell cserélni... ki van ez találva okosan. Én az E46-be meg csak beülök meg rugdosom ütöm vágom végül is egy 15 éves kocsi arra van, hogy le amorizáljam, de sehogy sem akar kifeküdni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!