Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell szétszedni a...

Hogyan kell szétszedni a motorom első teleszkópját?

Figyelt kérdés

Ki van szerelve a motorból. Régi típusú, álló teleszkóp, nem fejjel lefelé van. Az alján található egy imbusz csavarral rögzített tengelytartó, a tetején pedig az olaj kiöntő kupak. Felülről nem lehet megbontani, mert a benne lévő fém szárat nem lehet kihúzni, az egyik oldalról egy fix alátét, a másik oldalról valami a teleszkópon belül fogja, kiszedhető rész felül nincs. A tengelytartóból kiszedtem az imbuszt, de azt a teleszkóp csövéről leszedni nem lehet. Hogyan tudnám szétszedni a teleszkópot? Szimeringet szeretnék cserélni.

Ilyesmi teleszkópról van szó, csak régi gagyi és olcsóbb:

[link]

2015. ápr. 26. 00:16
1 2 3
 1/23 kata kata ***** válasza:
Tegyél fel egy egy képet a teló aljáról és tetejéről.
2015. ápr. 26. 06:00
 2/23 A kérdező kommentje:
Képek: [link]
2015. ápr. 26. 12:54
 3/23 kata kata ***** válasza:

Azt a imbuszfejü csavart légkulccsal vedd ki és akkor széjjel jön.Ha elforog a csavar akkor rakd vissza a rugót és nyomd össze a teleszkópot miközben csavarod kifele légkulccsal.

[link]

2015. ápr. 26. 13:10
 4/23 A kérdező kommentje:
Az már nincs benne, az csak a helye, azt kivettem.
2015. ápr. 26. 23:17
 5/23 A kérdező kommentje:
Vagy a tetején lévő imbuszra gondolsz, ami egyben van azzal a fém szárral, ami a belsejében van?
2015. ápr. 26. 23:19
 6/23 kata kata ***** válasza:
Mind a két végéről vedd ki a csavart.Valamerre ki kell jönnie.Zégergyűrűt nem látsz belül?
2015. ápr. 27. 10:04
 7/23 A kérdező kommentje:
A felső végéről nem tudom kivenni a csavart, mert egyben van egy fém rúddal, ami elforog. Ez a fém rúd csúszik bele a hengerbe, ami a túloldalon kijön. Ezt a fém rudat a tetején nem lehet kihúzni, mert le van hegesztve a fém cső nyaka, amibe becsúszik. Belül láttam benne egy elforgást megelőző alátétet, a csövön belül, a nyaka alatt.
2015. ápr. 27. 12:29
 8/23 kata kata ***** válasza:
Ha letolod teljesen ütközésig nyúlj bele az alsó furatnál egy imbuszkulccsal,hogy nincs e ott egy másik csavar.Vagy valamivel támaszd ki,hogy ne forogjon el a felső csavar,hanem kitekeredjen.
2015. ápr. 27. 15:26
 9/23 A kérdező kommentje:
Ok, megpróbálom. Egyébként szerinted nem azért kellett oldani a kereket tartó fémeknél az imbuszt, hogy az lejöjjön a helyéről? Nem látom más funkcióját.
2015. ápr. 28. 01:59
 10/23 kata kata ***** válasza:
Olajleeresztő szerepét is betölti.
2015. ápr. 28. 05:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!