KIA, Alfa vagy Hyundai? Melyiket választanátok, esetleg tapasztalatotok van valamelyikkel?
Ezek közül szeretnék választani jelenleg, kizárólag benzinest, persze a dízel tapasztalatok is jól jönnek. :)
Kicsit konkrétabban:
KIA Ceed CW 1.4, 2008
Hyundai i30 1.4, 2008
Alfa Romeo 159 1.8, 2007
Bármilyen infót, tapasztalatot, negatívumot, pozitívumot szívesen fogadok.
Hát a 2 koreai meg az Alfa ég és föld... Ha megbízhatóság a fő szempont, akkor válaszd a felső kettőt, de ha vezetési élmény, kényelem és stílus, akkor Alfa, de inkább 2.0 motorral, az kevésbé problémás. Nem vagyok elvakult, de imádom az Alfákat, épp ezért nálam nem kérdés melyiket válasszam, de ha józan döntést kell hozni, akkor Hyundai vagy Kia... Igazából nagyon megbízható gépek, már ami a benzines motorokat illeti (dízellel nem találkoztam még, így nem tudom milyen).
Vezesd, próbáld ki mindhármat, aztán ha nagyon akarod próbáld meg magad lebeszélni az Alfáról, mert ha azt vezeted nem is teszel fel ilyen kérdést :D
12 éves hyundai accentünk van, 1.5 crdi, szalonból vettük, 110 ezer km van most benne.
Eddig összesen 2 szervíz kellett neki, összesen kb 200 ezer ft-ért (sosem volt semmi baja, szervízbe is csak azért vittük, mert ez az előírás)
Jelenleg is ugyan olyan állapotú, mint vadi új korában. 6 literes átlagfogyasztással, főleg városban használjuk.
Én emiatt a hyundait választanám, de elgondolkoznék a dízelen inkább...
(Amúgy én is benzin párti vagyok, de a -3 literes fogyasztás csábító)
3-as... -.-
Olajcsere, szűrőcsere volt minden 10-15.000 km után, de ilyenért nem viszem szervízbe...
Megvettem minden évben az alkatrészeket és itthon 30 perc alatt kényelmesen megcsináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!