Hyundai Coupe-ról vélemények?
Van jó oldala is, és rossz is. Én is Coupe-t szeretnék, nemrég néztem meg 4-et, az ország különböző részein, bár én 2003-2005-ös évjáratúakat. Motorilag jók, erősek, még az 1.6 is nagyon jól húz. A futóműve kemény, érzed az utat rendesen, de kellemes vezetni.
Egy hibája van, ami igazából nem az autóé: az állapotuk. Alig találni normális állapotút, mindegyik törött, vagy ha nem az, akkor annyira széthajtották külföldön, hogy nem éri meg megvenni. Pár példa: osztrák Coupek általában a téli sózás miatt elkezdenek rohadni, ezért érdemes odafigyelni, megnézni a küszöbök alatt, a kerekeknél, esetleg a csomagtérben a pótkeréknél. Az olasz származásúak annyira nem rozsdásak, ennyiből jobbak.
Kényes rész a kuplung. Mivel menőgyerekek hajtják általában, alacsony fokozatokon kihúzatják, mert hát menő, és gyorsul, ezért hamar cserélni kell. A legutolsó, amit néztem, ugyanezzel a problémával küzdött. Épphogy lábujjal hozzáértél a kuplunghoz, megugrott a fordulat felfelé. Pedig igazából még be sem nyomtad a pedált.
Gyakori hiba még a hengerfej tömítésnél szivárgó olaj. Igaz csak ki kell cserélni, de ahhoz pénz kell, és ki tudja milyen meglepetés van még belül.
Futómű: az említett 4 megnézett darabból 3 törött volt, persze mindenki tagadta. Arra már nem tudták a választ, h miért látszik a gitt itt-ott. Ha a fényszóróknál javítva van az autó, vagy az ajtó elején, akkor valszeg a futómű is nagy eséllyel kapott. Észreveheted, ha valamelyik kerék széle jobban el van kopva. A helyedben ezeket már hanyagolnám is.
Az alkatrész árak kicsit magasak, de ha bontóból veszed, akkor olcsó. Pl: egy gyári elektromos tükör 40 ezer, bontóból 8 ezer. Azért a tükröt említem, mert egyik autónál sem volt teljesen oké, mindegyiknél törött volt, akárcsak az antenna. Ha nincs bontóban alkatrész, akkor lehet, h rendelni kell boltban, akkor viszont időbe telik, és drágább is.
A fogyasztása használatfüggő. Az 1.6-os normál vezetéssel fogyaszt 7.6-8 litert vegyesen. A 2 literes nyilván többet egy kicsivel. Ha hajtod, és gyorsulsz, akkor nagyon tudja nyelni, felugrik pár literrel. Ha klímát használsz, megint csak feljebb megy, nagyon visszafogja a motort.
Összességében jó autó, ha szépen használod és nem nyúzod, akkor tartós darab, de ha az előző tulaj sportosan használta, akkor hamar előjönnek a hibák.
Nekem az 1.6 is jó lenne, nem versenyezni akarok vele. Attól függ, mik a szándékaid. A 2 literes jobban húz, erősebb, de normális vezetéssel is 10 literes fogyasztása van, ha odalépsz neki, akkor lesz több is. Az 1.6-os sem lassú, de nem is kell vele gyorsulási versenyre járni.
Persze az ideális a 2.7 literes V6-os lenne, bár ha jól tudom, azt a motort még nem használták a 2000-es kiadásokban, csak 2003-tól. De ott már benzinkút kell. :)
1.6-ost nem vennék, mert úgy fog menni mint egy átlagos autó. Nem fogod érezni benne azt a "nagy sportosságot" mint 2.0 nál. Csak kinézetre Még a 2.0 is elvész az igazi sportkocsik mögött, de egy normál embernek ez már megy mint a golyó. (aki nem a 220le autókhoz van hozzá szokva.)
2.0-nál nem kell gondolkodni, előzésnél egy kis gáz és megy.
Fogyasztásra, 1.6 és 2.0 majdnem, hogy nem is különbözik.
Ha a 1.6nak is oda lépsz megfog enni neked 7-8-9litert is, átlagba 6-7 simán. 2.0 fullra megpakolva is többszáz km-en át átlagba 150km/h 7.5. Átlagosan 8-al számolhatunk szerintem. Persze nyilván ha rád jön a versenyezhetnék beverheti a 12l is. De úgy se mindig úgy fogsz menni mint egy pilóta csak bírd megállni :D
Szerencsére ennek az autónak küszöb is műanyag. Ha rám hallgatsz külföldről veszel, ott jobbat és olcsóbbat találsz, mint itthon. Nagyobb a valószínűsége is annak, hogy valós km lesz benne. Még ha egy kicsit ki is kell pofozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!