Az Alfa Romeo 159 is olyan rosszra sikeredett műszakilag, mint a 156?
Sziasztok!
Autót szeretnék vásárolni már egy ideje, a sok nézelődés után már csak pár márka maradt a listámon. Ebből az egyik az Alfa. Régebben nagyon odavoltam a 156-ért, olyan volt, mint egy igaz szerelem, külsőre gyönyörű,belsőre kényelmes. Viszont sokan lebeszéltek róla, azzal az indokkal, h motorikusan a benzines elég rossz, képes bármikor megállni minden jel nélkül, csapágyas lesz, stb. Ehhez még hozzájött, h elektronikailag is rossz. Így mellőztem, elkezdtem drágább autók után nézni.
A kérdésem az volna, hogy a 159 is ugyanezekkel a betegségekkel küzd, mint a 156? Nálam csak a benzines jöhet szóba, inkább rövid távon lenne használva, ritkábban hosszú utakra.
A lengőkar probléma gondolom ennél a típusnál is kényes dolog.
Szívesen fogadok minden tapasztalatot, észrevételt az autóval kapcsolatban.
Nem, nincs különösebb gond már a 159-el. Annyi, hogy prémiumautó, ezért kényesebb és költségesebb a tartása, mint a nem prémiumoknak (az átlagautókban egyszerűbb megoldások szoktak lenni, itt meg abonyolultabbak könnyebben el is romlanak).
Az alap 1.8-as benzinmotorral is elfogadhatóan mozog, 10.2 másodperc alatt van százon, átlagban 7.7 litert fogyaszt (gyári adatok) és mert egyszerű szívómotor, nem fog elromlani. A futóműre nem szokott panasz lenni.
Köszi a gyors választ!
A 159-nél is ugyanúgy oldották meg a lengőkarokat, mint az elődnél? Tehát ha cserélni kell, akkor szét kell bontani a fél autót?
Az alkatrészeket nézegettem már, szerencsére ismerősöm autószerelő, kedvezményesen szerez alkatrészt, ez egy kis pozitívum szerencsére. Elvileg Hyundait szerettem volna, de kb egy árban vannak az alkatrészek.
Az alkatrészeket már nézegettem, jelenleg megy a kérdezgetés a hibák után.
Kinek mi az olcsó.. :) Mióta megjelentek az újabb Alfa modellek, azóta a 159-es árai kicsit lejjebb mentek. Amit néztem, az 2006-os évjáratú, 1.6 millióért árulják. Nekem ez már drágának számít. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!