Jogsihoz mért kötelező az elsősegély ha valaki elvből nem használná?
17:45 itt csak te vagy olyan mitn amit leírtál.grat hozzá.
mi köze a kresznek egy balesethez ha nem én okozom?
másrészt van aki eleve már a vértől is rosszul van nemhogy még tőle várják el hogy életet mentsen.
és mért kell hogy fontos legyen valakinek egy vadidegen.főleg ha pl ő okozza a balesetet.tegyük fel részegen nekem jön valaki, ő megsérül én nem.akkor hálából majd ápolgatni kéne? bűncselekményt követ el balesetet okoz összetöri a kocsimat és még elvárásai is vannak?
"Remélem,ha egyszer megsérülsz, majd a törött csontodra,vérző sebeidre is csak legyintenek,hogy nem játszunk itt életmentősdit"
direkt irtam hogy én nem várnám el hogy megmentsenek hasonló helyzetben.olvasni is kellene.
Nem sokat ér, van némi igazságod. Ha valaki elvágja az ujját bekötöm, de ha kint van a bele mit csináljak vele? Nem vagyok orvos, ha a legjobb szándékkal és ismeretekkel próbálok ellátni egy sérültet, akkor is hibázhatok, aztán meg engem vonnak felelősségre.
A hazai kresz és egyéb oktatás megmaradt a '60 - as évek színvonalán. Ma ott a telefon, GPS, segítséget hívsz, kis ország vagyunk, odeér(hetné)nek hamar a mentők.
Anno a KRESZ oktatóm azt mondta: Nem baj ha tudjuk, de ne nyúljunk hozzá, mert lehet nagyobb bajt csinálunk.
Egy mezei ember ilyen esetben kapkodhat, nem tud sokmindent, és baj lehet belőle. nyugtatni kell a sérültet, és bízni abban, hogy nem lesz baj.
Úgyan így felesleges az EÜ doboz a kocsiba
valamilyen szinten tényleg értelmetlen
alap dolgokat bárki megold, de pl. ha látnék egy motorost földön feküdni, nem mozdul, max a mentőket merném hívni, meg biztosítanám a terepet, de nem csinálnék semmit, nehogy esetleg én okozzak neki még durvább sérülést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!