Jelenleg kötelező még autóba elsősegély doboz?
Az enyémben nincs nem is volt, és nem is lesz.
Sajnos nincs hova tenni, kanyarban a csomagtartóban össze vissza dobog minden, ez nem egy családi kocsi nekem, szóval felesleges.
Anyám ilyen ha megyek a kocsijábal minden badarság össze van dobálva a csomagtartóba, aztán mondja jaaaj lassan vedd a kanyart mert összetörnek a cuccok a hátuljába!
Nálam ez nem járja, minden cucc ki lett téve :) kivéve egy 0,33-as coca cola és sprite amiket utazáshoz viszek magammal az italtartóba.
Hmm, utánaolvastam, kell az autóba, de nem büntethetnek meg, ha nincs.
Akkor végül is a páromnak is igaza volt valamennyire.
Nekem ettől függetlenül azért lesz. :)
Aki pedig másnak próbálja bemesélni, hogy nem kell láda, igen is kell. ORFK 2012.-ben kiadott közleményében ez van feltüntetve:
"Jogukban áll a rendőröknek elkérniük az elsősegélydobozt, akik a hiányzó, vagy éppenséggel lejárt dobozokért akár 50 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak. "
Hivatalos forrásból szerezzétek be az információkat és valótlan illetve a "nem tudom, de válaszolok" információkkal ne lássatok el embereket, inkább hagyjátok a kérdést.
Tehát, KELL, ha nincs vagy hiányos, akkor 50 ezer forintra is megbüntethetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!