Skoda 100 vagy Trabant 601 jobb autó?
Figyelt kérdés
Retró, és inkább Skoda fanatikus vagyok. Vagyis határozottan. De azért kíváncsi vagyok, hogy melyik lenne jobb választás autónak CSAK A KETTŐ KÖZÜL. Tudom, hogy nincs itt már olyan, hogy megéri/nem éri, inkább azt szeretném tudni, hogy minőségre, használhatóságra ti melyiket mondanátok. Én elfogult vagyok a Skodával kapcsolatban, éppen ezért objektív véleményelet várok ezzel a két modellel kapcsolatban. Előny-hátrány, melyik különlegesebb látvány az utcán, melyiket könnyebb szerelgetni. Melyik olcsóbb, melyik luxusosabb (felszereltségre és anyaghasználatra). Remélem, mindent leírtam. Köszönöm a válaszokat előre is!2015. ápr. 22. 19:55
1/7 anonim válasza:
Trabantban csak a 4 ütemű a jó. Mindenképp Skoda, a Trabant az meg Trabant....
2/7 anonim válasza:
A trabant igazából csak egy autónak látszó tárgy!A skoda ehhez képest egy luxus autó,rendes belső térrel és hellyel,fűtéssel,meg ugyan egy harmatgyenge de 4 ütemű,azaz környezetbarátabb motorral,ami legalább vízhűtéses!!Nekem van egy eladó 120-as skodám,patika állapotban 33000km-el!Ha érdekel írj!
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy szóltál, de nem szándékozom még jelenleg 3 évig autót venni, csak tervezgetek, és minél előbb utána szeretek nézni a dolgoknak. A 120-as Skodák is nagyon tetszenek, de most mindenekelőtt 100-asokra vagyok kíváncsi. De mindenképpen köszönöm a választ. Amire én vásárolni fogok, arra szerintem már te is túladsz rajta.
2015. ápr. 22. 21:13
4/7 anonim válasza:
Szerintem a 100-as Skoda jóval retrósabb mint a Trabant, már nagyon ritkán látni az utakon. Ettől csak egy 100 coupé, vagy egy 1000MB lenne még nagyobb kuriózum.
5/7 A kérdező kommentje:
Ja, a 110R-re gondolsz. Annak bizony ára is van. Csehszlovák Porsche-ként szokták emlegetni, és valóban ritka. A Népautó verzió viszont gyakoribb, bár mostanában nem nagyon látok. Legutóbb egy citromsárgával találkoztam. Hát, szerintem sárgában a lehető legszebb. Egy Trabant szerintem azért lehet kevésbé retrós, mivel a formáját a 90-es években is gyártották 4 ütemű motorral.
Még egy ezzel kapcsolatos kérdés. A 100-as vagy a 601-es (2ütem) fogyaszt többet 100km-en normál tempó mellett?
2015. ápr. 22. 22:11
6/7 anonim válasza:
Ja igen, 110R nem 100. Valamikor rég, még mentem a kőkorszaki Octavia kombival is, na az volt aztán a retro :) Nekem a Trabi benyalta a 7-8 litert, bár általában telitalppal nyomtam neki. Egy havernak volt 100-asa, sokat mentünk vele, amíg le nem zúzták egy sarkon, de én már meg nem mondom mennyit evett. Akkoriban olyan piti pénzért adták a nyálat, hogy nem is igazán figyeltük a fogyasztást.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát igen. Akkor még olcsó volt. Az a baj, hogy valahol 9 litert olvastam, máshol 6-7-et. A 6-7 korrekt lenne. A Corsa B is annyit eszik nálunk.
2015. ápr. 23. 06:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!