Mennyivel fogyaszthat kevesebbet egy 2.8 174 lóerős VR6-os motor egy 600 kg-os Trabant 601-esben mint egy 1100 kg-os Golf III-ban?
Figyelt kérdés
2015. jan. 3. 00:52
1/12 anonim válasza:
Nagy különbség nem hiszem hogy lenne, mert egy vr6-os motortól elébe nő a trabant súlya, na meg a cw értéke is rosszabb, mint a golfnak. Szerintem kb. 80-90 km/h-ig alacsonyan lenne a fogyasztás, fölötte viszont elkezdene nőni, mert a trabant sose volt egy szélcsatorna bajnok. Kérdés még az is hogy milyen abroncsokon gurul a trabant, mert a gyári keskeny kis kerekek jót tesznek a fogyasztásnak, de egy ilyen erős motorral leesne az útról az első tempósabb kanyarban.
3/12 anonim válasza:
Elfelejtetted,hogy a golf 3 is motorral együtt 1100 kg. xD
4/12 anonim válasza:
Hát nem lenne jó a fogyasztás, mivel egy az egyben ez a motor kiszakadna a Trabiból, és akkor ott nem nagy haladás lesz.
Amúgy komolyan, nincs hogy beférjen ez a motor ebbe az autóba, meg hülyeség is ekkorát rakni bele, valami kis 1.2-1.4-est kell nézni bele.
5/12 anonim válasza:
A Golf 3 se egy erőbajnok ezzel a motorral, 170 lóerő nem sok, de viszont már annyit koptak ezek a motorok, hogy 150-et tud mind.
6/12 anonim válasza:
3. Nem felejtettem el, de ha a Trabant kis 2 hengeres hoki motorját, kicseréled arra a büdösnagy vr6-ra, akkor már egyből nem 600 kiló lesz a trabi. A golf-nak pedig adott a súlya, mert azon nem történik változás.
7/12 A kérdező kommentje:
A motor belefér és természetesen nem a gyári 4Jx13" kerekeken gurulna hanem legalább 7Jx14"-os felniken sárvédőszélesítéssel hogy nagyobb legyen a stabilitás meg persze alvázmerevítéssel, bukócsővel, toronymerevítővel. Amúgy a Trabant motorja váltóval meg mindennel együtt kb. 100 kg, a VR6 kb mennyi lehet?
2015. jan. 3. 11:02
8/12 A kérdező kommentje:
2015. jan. 3. 11:15
9/12 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy teljes futóműcsere lenne.
2015. jan. 3. 11:24
10/12 anonim válasza:
Hűha, őszintén megmondom nem tudtam hogy létezik ilyen :D
Ha belevágsz, én azt mondon, hogy a külsőn a lehető legkevesebbet változtass, max egy jó felni alá hogy ne borulj fel vele és ennyi. Lesz ott meglepetés :D
Csakhogy érvényes rendszáma ezzel a motorral Magyarországon soha nem lesz, az a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!