Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Van egy dízel Feliciám. Eddig tökéletesen működött. Egyik reggel valamiért nehezen indult be. Mint utóbb kiderült izzitógyertya gond volt. Ki lett cseréltetve. Azóta jól indul megint de...nem akar felpörögni renendesen, a végsebességem 80- 90 Km/H- től nem megy feljebb és erő kékes szürke füsttel borítja be a környezetet. Soha semmi füstje nem volt eddig. Ezért még dicsérték is. Hangja a motornak nem változott. Szóval aki tud valami magyarázatot annak megköszönném.
2010. febr. 21. 07:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet porlasztócsúcs hiba is,- a füst színe alapján,- bár akkor a motor sem pörög rendesen.
2010. febr. 21. 07:39
 2/7 anonim ***** válasza:

hát tudod a diesel motoroknál ha kékes füst jön ki, az rég nagyon rossz jel, de feltehetőleg ha nincs szélsőségesen hideg, akkor nem lesz vele gondod.

A végsebességet illetően pedig szintén el kell fogadnod a tényt, hogy azért nem egy minőségi motor, és a az akkori dieselek baromi gyengék voltak még, feltételezem nem mai darab már az autód sajnos .... (ne próbáld erőltetni, mert csak rosszabb lesz)

És akkor még egy rossz hír: ha ehhez hozzá nyúlsz, egy vagyont hagysz ott a szervízben ....

2010. febr. 21. 07:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy nem pörög rendesen. Másodiknak. Végül is ez egy 2001 es évjáratú autó. 1.9-es motorral. Azért annyira még nem elavult. Azt elfelejtettem írni, hogy motorolajat nem eszi egyáltalán. Tehát a kékes füst biztosan nem kopási problémára utal. Az egészben az a különös, hogy egyik napról a másikra történt a dolog. Nem vagyok egy autógyilkos de 110- as tempóval szeretek közlekedni ahol a forgalom megengedi. Autópálya-autóút. Ezt eddig kényelmesen vitte úgy, hogy biztonságos erőtartalékkal is rendelkezett egy-egy esetleges előzés céljára.
2010. febr. 21. 07:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha az izzógyertya cseréhez le kellett venni az adagolót, akkor a vezérlésen, vagy bármin eltolhattak valamit, ha nem jó helyen cseréltetted. Gondold át, nézesd meg, vagy vidd vissza!
2010. febr. 21. 08:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem vették le az adagolót sőt a magasnyomású csöveket sem.Ott voltam végig és megvártam.
2010. febr. 21. 08:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem elsőre az jön le,hogy estleg levegőt szív(üzemanyag rendszer) esetleg gázolajszűrő csere.De kitudod szűrni,edénybe gázolaj direktbe megetetni(szűrőt kihagyni a rendszerből) ha így nem füstől akkor az jó jel.Innen utána tovább kell indulni,de előbb ezt próbáld ki.
2010. febr. 21. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:
a találgatások helyett nemlenne érdemesebb egy szerelővel beszélgetned aki ha rájött a problémára aztis megmondja hogy mennyibe fog kerülni és mi kell hozzá?
2010. febr. 21. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!