Mi lehet vagy mivel lehet a probléma?
Egy Renault Laguna 2.0 (( [link]
Ilyen.
Kb. 10 éve van a tulajdonomba és legalább két éve nem működik a központi zár a kulcsnál. Csak úgy tudom kinyitni az ajtókat ha Kinyitom a vezető oldalt és megnyomom középen a központit. A kulcsban cseréltünk elemet és világit mikor megnyomom de nem nyitja ki az ajtókat.
Mi lehet a baja?
Az immobiliser nem tilt le soha?
Nekem is ilyen autóm van, de ha nem nyomom meg a nyitó gombot a kulcson, akkor 5 perc után letilt az indításgátló, és csak egy zárás-nyitás kombó után lehet beindítani! Ha neked nem tilt le, és az ajtót se nyitja, akkor bizonyára kikötötték az egész cuccot,, mert sokallták a kulcs feltanítására a pénzt, vagy mert az egész cucc lehalt!
Van egy fekete "bogyó" a belső lámpa mellett az az infrás távirányító vevője, arra kell irányítani a kulcsot, különben nem működik. Ha lepattintod a fedelet ott kell találnod egy panelt, az legalább benne van?
Bocs, rosszul érelmeztem elsőre az írásodat! Ha már 10 éve nálad van és csak két éve nem működik, akkor a kulcs halhatott meg!
Ha megnyomod a gombot, akkor egy piros led felvillanása jelzi, hogy működik-e a távirányító.
Kapcsold a mobilodat kamera módba, és a kulcsot fordítsd az optika felé, majd nyomd meg a gombot. A kamera érzékeli az infra működését (ellenőrzés képpen a TV távirányítóval is kipróbálhatod), ha nem látsz villogást, akkor kulcsjavítás következik. A sógornőm Megane-jának a kulcs paneljáról letört az infra led, de 10 perc munkával vissza tudtam forrasztani, és azóta is jól működik.
Ha veszek egy kulcsot egy ugyan ilyen modeltől akkor az jó lenne?
Vagy menyibe kerül egy ilyen kulcs javítása kb ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!