Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MIlyen karbi van gyári Simson...

MIlyen karbi van gyári Simson s51B be?

Figyelt kérdés
Milyen karbi van a gyári motoromba? Én nem tudom nemrég vettem nem nagyon értek hozzá!Simson S51b.Őhm,70 es fúvóka van benne 75-st kellek belerakni mivel a 70s kicsi,nagyobbat nem lehet? Valami tuning tipp? henger furatás késöbb lesz még

2015. ápr. 19. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Gyárilag BVF 16N1 vagy 16N3 karbi van rajtuk. A 16N1 a vastag súberes típus, itt az alapjárati mennyiségcsavar ferdén áll, a minőségcsavar egyenes. A 16N3 súbere vékonyabb, a mennyiségcsavar egyenesen áll, a minőségcsavar nem látszik. Hogy azon belül melyik alváltozatról van szó, jobb kérdés, ezt a karburátorházba öntik bele, azon a részen, ahol az úszóházzal találkozik.

Ha akarod, 75-ösnél nagyobb főfúvóka is lehet benne - kérdés, hogy minek. Gyárilag 72-es volt a legnagyobb. Egyébként az is jó kérdés, hogy ha elmondásod szerint nem nagyon értesz hozzá, miből gondolod, hogy a 70-es főfúvóka kicsi? De nem vagyon én tuningmérnök, nem érthetek mindent.

Ha még több információra vagy kíváncsi, olvasgass ezen az oldalon, ennél jobban én sem tudom leírni neked:

[link]

2015. ápr. 19. 09:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Haveromnak a faterja rakta bele mivel haveromtól vettem a motort.És mondta hogy mindenből kicsit rakott bele(karburátor).És mondta hogy minél előbb cseréljem le
2015. ápr. 19. 09:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak egy kis kukacoskodás, nem a tárgyhoz tartozik. Az N3-as karbinál a nagy (látható) csavar IS a keverék minőségét állítja csak az a levegő mennyiségét, a kicsi csavar (nem látható) meg a benzinét. Ezért van egyeseknek herótjuk az N3-tól mert nem tudják beállítani, pedig be lehet.
2015. ápr. 19. 09:42
 4/6 anonim ***** válasza:
N3-nál a másik csoda a magyar paraszt klasszikus "húzzál a bowdenen, hogy emelje meg kicsit a súbert" alapjárat-állítási módszere, amitől aztán végképp beállíthatatlanná válik a motor. Akkor jön a "höjj mán, milyen sz*r ez az új karbi, a régi mennyivel jobb vót" kezdetű eszmefuttatás és a 16N3 karbi elhajítása jó messzire.
2015. ápr. 19. 09:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Úgy értettem h fúvókát rakott bele kisebbet.! most tisztitgatom mivel a hátsó fék széttment benne és csak hétfőn tudok alkatrészhez jutni
2015. ápr. 19. 10:04
 6/6 anonim ***** válasza:
A rossz fúvókaméretet gyorsan tetten lehet érni. Ha a motor nagyobb fordulaton teljes gázra elkezd rángatni és elgyengül annak ellenére hogy a súbertű fel van téve teljesen akkor kicsi.
2015. ápr. 19. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!