Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Japán vagy német autók?

Japán vagy német autók?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy melyik a megbízhatóbb. Én jelenleg egy egy picit inkább a japán felé hajlok, azon belül is Toyota.

2015. ápr. 18. 09:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

Azért arányaiban még mindig a Toyota a legmegbízhatóbb márka. Régen is és most is voltak náluk típushibák, de melyik márkánál nem?

A német autók között is vannak jók és rosszak. A BMW se olyan rossz, ők és a Toyota az a két autógyár, akiknek nem voltak anyagi problémáik a II.vh óta.

A németek között nem csak a régi Mercedesek voltak jók, hanem a régi TDI motoros VW és Audik is. Amúgy mi az a Miskolc? Az hallottam, hogy valami csóró kis falu a westerosi falon túl húzódó északi hegyekben, ahol még villanyáram sincs, nemhogy gázolaj.

2015. ápr. 18. 15:18
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
De melyik Toyotába nyomnak évente 100 ezer km-t, és melyik Toyota van olyan szinten mint egy BMW, Audi, Merci, akármi?
2015. ápr. 18. 16:08
 13/20 anonim ***** válasza:
43%

Japán

Toyota(Lexus) évtizedek óta a legmegbízhatóbb márka, nem mellesleg a legnagyobb autógyár.

A utóbbi időkben a Mazda kiemelkedő teljesítményt mutatott a megbízhatósági versenyben, de a Honda is dobogós évek óta, különösen a benzinmotorjaik legendásan megbízhatók.

Ha negatívumot kellene írnom a japán autókról akkor csak a design-t tudnám említene.(Tudom, tudom értelmes ember ízlésről nem vitatkozik de szerintem ez a lenyomósabb érv, hogy hazánkban(és még sok helyen) nem annyira elterjedt e keleti ország produktumai.)

És itt jön képbe a német autók "varázsa".

Egy dolog vitathatatlan, német design világelső.

Olyan autókat tudnak tervezni, hogy az emberek első látásra beleszeretnek, nem mellesleg a "belbecs" se nagyon van elmaradva a külcsíntől.

Ez a két dolog miatt ért el akkora sikereket a Mercedes Benz, Porsche, Audi, Volkswagen.

Hál' istennek a japánok is lecserélték a tervezőket és az utóbbi években kezdenek olyan autókat tervezni ami felveszi a kesztyűt a német vetélytársakkal és sok esetben felül is múlják őket. A szomorú az, hogy átlag ember nem tud hozzájutni ezekhez a modellekhez de ez is csak idő kérdése.

Ui: Mivel én sem degradáltam senki válaszát ezért megkérnék másokat is, hogy ne reagáljanak a kommentemre mert én a kérdezőnek szántam a válaszomat.Köszönöm.

2015. ápr. 18. 18:04
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) valószínűleg Toyota lesz :)
2015. ápr. 18. 20:38
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
12-es, jó esetben egyik Toyota sincs azon autók szintjén, amiket felsoroltál, mert az akkor azt jelentené, hogy annak a Toyotának van valami hibája. Normális esetben a Toyota túlszárnyalja azokat. És bármelyik Toyotába tehetsz évi 100.000 km-t, nem lesz baja.
2016. aug. 9. 03:17
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Persze, a Toyota ilyen földönkívüli anyagokból volt csinálva, és soha nem romlik el, mert örök. Aztán mikor egy barát ráköltötte a fél vagyonát egy 230 ezer kilóméteres Avensisre, mert majdnem mindem szétment rajta (újonnan vette), akkor valahogy nem ez jutott eszébe, hogy a Toyota soha nem romlik el. De mikor én az Audimat eladtam 420 ezer km-mel úgy, hogy soha meg sem nyekkent az autó, csak ment és ment, akkor nem az jut eszembe, hogy sz*r. Harmadik Audim, mindhárom ilyen.
2016. aug. 9. 21:48
 17/20 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Szerintem fölösleges egy barát példájából egy márkát véleményezni.

19 éves benzines Nissanom van 340ezer km-vel, még a szelepfedél sem volt levéve róla. Bármikor nyugodtan beülök és lenyomom a London-Bp távot... Nemrég jöttem haza, több Audit is láttam lerobbanva a pályán, a tulajok csak a fejüket vakargatták. Egyértelmű hogy az eredeti japán Nissanok jobbak az Audinál, de azt nem állítom hogy az Audi rossz autó. Jah, az Audik mind újabbak voltak, bőven 2005 utáni gyártmányok.

2016. aug. 12. 13:49
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

Na szoval Német 1milliardszor megbízhatóbb 25éve vagy autó szerelő.

A nagy megbízható toyota amin a biztonsagi öv elszakad ? Japan megbízhatóság? Egy szaros légzsákot nem tudnak gyartani !!(Takata). Saját tapasztalat. A lexus és a toyota 100e km fölött az egyik legmegbizhatatlanabb autó hemgerfejesedik szét megy a váltó gyűrűk elkopnak. Ja és jelen pillanatban is 3lexus áll a szervizembe motorgeneralra várva. A 25év alatt 2német autót kellet motorgeneraloznom abból egy drift autó volt, a masik egy 550ezer kilométert fututt e34-es BMW volt. Nissan-t meg se említem szaros renault motor. Amugy toyota olyanyira jó autókat gyárt hogy a dizel motorokat a BMW-tol veszi, es most az uj supraba is BMW sorhatos motor lesz turboval.szemely szerint audival járok az autó mas ligában jatszik mint a többi ertem itt a japan csodakat es a többi német vasat is. Csak olajat meg szuroket cserelek , es most jarok 389ezer km-nél. Ugyhogy 25év tapasztalat+nem egy megbizhatosagi lista amin a német autók bizonyulnak a legjobbnak es legmegbizhatobbnak, ez alapján mindenféle keppen német autó. Ha japán akkor Mazda azon kívül mind szemét,csak vigyázni kell hogy ne rohadjon.

2016. aug. 13. 20:47
 19/20 anonim válasza:
64%

18-as vicces, hogy csak a semmiből szidja a Japán márkákat!!! Önnel igazából az a baj, hogy túl műveletlen. Szerintem ilyen értelmi szinttel, mint amit ön is produkált, valószínüleg valami zugműhelyt üzemeltet.

Érdekes, hogy a Toyota minden autómárka felett áll, többet ér, tovább bírja.... Nekem jelen pillanatban egy 2002 Toyota Avensisem van, 14 éves nem soká 15, de akárhányszor megyek mindig letolom az útról a NÉMET autókat. Kb annyi év után, mint a miénk, a Német autók ereje kezd eltünni. Nekünk még mindig kinyomja a 240-et..

2016. nov. 26. 06:20
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

"18-as vicces, hogy csak a semmiből szidja a Japán márkákat!!! "

19-es, vicces, hogy a semmiből szidja a német autókat :))) Tudom én, hogy letolja a japánod az Audi RS6-ot is, olyan kemény, de azért na :D

2016. nov. 26. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!